De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 17 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  World Online is niet meer

Van een onzer verslaggevers

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 21kb)
De naam World Online raakte door een omstreden beursgang flink bezoedeld. (Foto: Roel Dijkstra)
AMSTERDAM - Internetaanbieder World Online (WOL) is niet meer. Vanaf deze week heet het meest besproken Nederlandse bedrijf van 2000 Tiscali, naar de Italiaanse branchegenoot die WOL eind 2000 overnam.

Daarmee herinnert niets nog aan één van de meest omstreden beursgangen in Nederland ooit. Niets? In de rechtszaal zal de naam World Online eventueel tussen haakjes nog wel opduiken, belooft advocaat Gerard Spong.

Spong is één van de raadslieden die namens gedupeerde beleggers tegen World Online in het geweer kwam na de dramatisch verlopen beursgang in maart 2000. Samen met confrère Oscar Hammerstein voert Spong zowel een civiele als strafrechtelijke procedure. In de civiele procedure verwacht Spong in 'september of oktober' een tussenvonnis. In de strafrechtelijke procedure loopt het onderzoek nog tegen de bestuurders van World Online.

Tiscali maakte het verdwijnen van de naam World Online gisteren wereldkundig middels een heus persbericht. Tiscali bv de klemtoon ligt op de eerste lettergreep, benadrukt het bedrijf is met ingang van deze week "de Nederlandse dochteronderneming van Tiscali SpA, één van de grootste en snelstgroeiende internet communicatie-bedrijven in Europa". In Nederland moet de aanbieder van internet een toppositie 'behouden' door middel van klantgerichtheid, goede en snelle verbindingen en een uitgebreid producten- en dienstenpakket.

Ook de portal van World Online is met ingang van deze week 'vervangen', aldus Tiscali. De surfers die de oude site van WOL bezoeken, krijgen daar de naamswijziging meegedeeld en kunnen vervolgens op de nieuwe site de zogenoemde 'Tiscali-tour' doen. "Door middel van plaatjes" legt Tiscali dan de belangrijkste 'functionaliteiten' (gebruiksmogelijkheden, red.) van de nieuwe site uit, zo meldt de internetaanbieder op homepage van de site.

Trots is Tiscali vooral op zijn eigen zoekmachine: Janas. Daarmee kan niet alleen het wereldwijde web worden afgestruind op zoek naar 'leuke sites', meldt het bedrijf, maar ook worden gezocht op telefoonnummers, bedrijven en evenementen. De zoekterm 'World Online' levert via Janas 98.068.958 treffers op, met in de top drie: Runner's World Online, HealthWorld Online en Guitar World. Op nummer 31 de eerste echte World Online-vermelding: een link naar de homepage van World Online/Tiscali in Zuid Afrika.

Helemaal verdwenen is de naam World Online dan ook nog niet. Naast de belofte van advocaat Spong zal World Online ook voortleven door middel van alle oud-WOL-abonnees die hun email-adres niet (hebben) willen wijzigen in Tiscali. Ze mogen hun World Online e-mailadres behouden, aldus Tiscali, en, als ze dat willen, óók een Tiscali-adres aanvragen. Wat een verwennerij.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 17 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.