De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 17 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Vooral Nasdaq terug

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - De verwachte rally op de Amerikaanse effectenbeurs in Wall Street bleef gisteren nog uit. Beurshandelaren blijven er op hopen dat de reeks van deze week te publiceren kwartaalcijfers voor een opleving kunnen zorgen. Gisteren was er weliswaar een tweetal banken dat met gunstiger dan verwachte kwartaalcijfers voor de dag kwamen, maar in de technologiesector was het toch weer kommer en kwel. De Dow Jones-index sloot bijna 67 punten lager op 10472,12, terwijl de Nasdaq bijna 56 punten moest prijsgeven op 2029,11. Dat laatste kwam vooral door Cisco, die $1,03 lager sloot op $17,71 en door het negatieve sentiment dat Applied Materials kenmerkte. Dat laatste fonds moest $4,41 terug naar $41,95.

De daling van Cisco volgde op uitlatingen van analist C. Stix van Morgan Stanley Dean Witter, dat de omzet van de computernetwerkfabrikant aan de onderkant van de verwachting zal uitkomen, dat wil zeggen dat er sprake zal zijn van een daling met 10%. Stix verlaagde zijn koersdoel van $25 naar $22.

In de financiële hoek steeg Citigroup $0,29 tot $49,15. Het concern meldde over het tweede kwartaal een 14% hogere winst per aandeel van $0,74. Dat was een fractie meer dan de $0,73 die analisten hadden voorspeld. Voor Bank of America werd bij het scheiden van de markt $1,13 meer betaald op $61,38. Deze bank presteerde aanzienlijk beter dan analisten hadden verwacht. Over het tweede kwartaal bedroeg de winst $1,24 per aandeel (v.j. 1,24), terwijl beursspecialisten waren uitgegaan van $1,18 per aandeel.

De derde bank die met cijfers over het afgelopen kwartaal kwam was Bank of New York. Deze meldde een winst van $0,52 per aandeel, vier cent meer dan vorig jaar maar 1 dollarcent minder dan waarop was gerekend. De koers van het aandeel zakte dan ook $6,40 tot $43.

UPC steeg gisteren licht op de Nasdaq en kon precies op $1 sluiten. Peapod, dat door Ahold geheel wordt overgenomen, steeg $0,86 tot $2,11, dat is 4 dollarcent onder het bod van de Zaanse grootgrutter.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 17 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.