De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 11 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Cricketteam mist onverwacht finale

door Ruud Onstein

   
 

TORONTO - De onverwachte nederlaag tegen Namibië veroorzaakte lichte paniek in het Nederlandse kamp. De kwalificatie voor de World Cup lag voor het grijpen en had een feit kunnen zijn als er niet verloren was van Namibië.

Namibië? Ja, het land op de grens met Zuid-Afrika dat ook nog geen wedstrijd verloren had. Namibië was door de slechte resultaten bij het vorige ICC-toernooi deze keer in de tweede divisie ingedeeld en werd daar met vlag en wimpel kampioen, won vervolgens de kwalificatiewedstrijd tegen Bermuda en mocht met twee punten starten in de superleague.

Nederland had geen idee wat hen te wachten stond. Over het algemeen heerste de mening dat het wel mee zou vallen. Toss winnen, fielden, Namibië uitgooien en runs maken, zo zat het plan in elkaar en zo zou de finale bereikt worden. Het liep even anders.

Namibië bleek over een zeer sterk, jeugdig, allround team te beschikken dat Nederland op alle onderdelen de baas was. Toegegeven, Oranje kon niet in zijn sterkste opstelling verschijnen. De twee openingsbats Kloppenburg (gebroken duim) en Van Oosterom (gekneusde vinger) konden beiden niet spelen. Zulfiqar en Mol waren hun vervangers.

Tijdens het fielden van Nederland bleek al dat de vermoeidheid begint mee te tellen. Het was inmiddels de zevende wedstrijd plus de voorbereiding. De sleet zit er een beetje in en ook de hitte eist veel van de conditie. Door deze oorzaken was het fielden en bowlen niet optimaal.

In de laatste tien overs kreeg Nederland 73 runs tegen, waarbij het jammer was dat Khan en De Leede niet hun 10 overs hadden vol gemaakt. Oranje moest 182 runs scoren om te winnen en nog steeds was er niets aan de hand. Maar ook dat liep anders. Nederland kon niet uit de voeten op de uitstekende aanval van Namibië ondersteund door messcherp fielden. Op 108 zat Nederland tegen de eerste nederlaag aan te kijken.

Nederland staat nog steeds boven aan en moet nog een wedstrijd winnen om de finale en kwalificatie af te dwingen. Ierland is de volgende tegenstander, het land dat al uitgeschakeld is en mocht dat niet lukken, dan wordt er vrijdag tegen Amerika gespeeld, waarvoor hetzelfde geldt.

Uitslagen: Verenigde Arabische Emiraten-Ierland 2-0, Schotland-Amerika 2-0, Nederland-Namibië 0-2, Canada-Denemarken 2-0.

Stand: 1. Nederland 5-8, 2. Schotland 5-8, 3. Namibië 5-6, 4. Denemarken 5-4, 5. Amerika 5-4, 6. Verenigde Arabische Emiraten 5-4, 7. Canada 5-4, 8. Ierland 5-2.

Programma: Schotland-Denemarken, Nederland-Ierland, Verenigde Arabische Emiraten-Namibië, Canada-USA; laatste ronde: Nederland-Amerika, Schotland-Namibië, Verenigde Arabische Emiraten-Denemarken, Canada-Ierland.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 11 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.