De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 12 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Dochter van Chirac verhoord

Van onze correspondent

   
 

PARIJS - Franse onderzoeksrechters hebben gisteren Claude Chirac, de 38-jarige dochter van president Chirac, verhoord over de peperdure vakantiereizen die de familie tussen 1992 en 1995 heeft gemaakt. Chirac was toen nog burgemeester van Parijs.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 14kb)
Claude Chirac (Foto: EPA)
Claude Chirac, die op het presidentiële werkpaleis Élysée de public relations verzorgt van haar vader, kwam zonder advocaat naar de rechtbank. Naar verluidt werd zij een uur lang ondervraagd over onder meer een vliegreis per Concorde van Parijs naar New York die 40.000 gulden heeft gekost. Volgens Claude vergezelde zij haar vader puur beroepsmatig.

Waarschijnlijk zal binnenkort ook Chiracs echtgenote Bernadette worden gedaagd over het reisgedrag van de presidentiële familie. Het Élysée heeft al laten doorschemeren, dat als de presidentsvrouw voor de rechtbank moet getuigen, het dan écht oorlog is tussen de president en de rechterlijke macht.

Volgens naaste medewerkers van Chirac zal de president aanstaande zaterdag, wanneer hij via de televisie het volk toespreekt ter gelegenheid van de nationale feestdag, de aanval openen op diegenen die hem in een kwaad daglicht proberen te stellen.

Tot grote woede van het Élysée verklaarde procureur-generaal Jean-Pierre Dintilhac eergisteren dat er geen enkele juridische belemmering is om óók de president als getuige te dagvaarden. Chirac kan echter niet worden vervolgd, omdat hij gedurende de uitoefening van zijn ambt onschendbaarheid geniet.

De beruchte onderzoeksrechter Brisset-Foucault, Riberolles en Van Ruymbeke onderzoeken al maanden of er een verband bestaat tussen de twintig reizen die de familie Chirac ter waarde van 800.000 gulden maakte en de 200 miljoen gulden die bouwondernemingen begin jaren negentig in de kas van Chiracs RPR zouden hebben gestort in ruil voor opdrachten van de gemeente Parijs.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 12 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.