De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 11 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Overwinning van
Martin Verkerk

Van onze tennismedewerker

   
 

SCHEVENINGEN - De geplande Oranje-dag op de Mets-banen van het Siemens Open dreigde gisteren door hevige regenval compleet in het water te vallen. De vijf Nederlanders kwamen tijdens het Challenger echter alsnog in actie voor hun eerste ronde. Met als opvallendste prestatie de overwinning van Martin Verkerk op Nicolas Coutelot. De Fransman veroverde vorig jaar nog de titel in Scheveningen en stond twee maanden geleden nog in de derde ronde van Roland Garros. Tegen Verkerk kreeg hij gisteren echter geen voet aan de gravelgrond: 6-3 6-2.

Ook de Nederlandse publiekslieveling Raemon Sluiter kon beter met de straffe wind overweg dan tegenstander Fernando Gonzalez. Het leidde tot een weliswaar wat ingetogen ontlading bij de Rotterdammer. Het was zijn eerste zege sinds de uitschakeling op Wimbledon, in de derde ronde tegen de Fransman Arnaud Clément. Daags erna kampte hij met de mentale naweeën, getuige de nieuwe deceptie, een nederlaag in de openingspartij van het Challenger-toernooi in het Duitse Ulm.

Niet alleen de omschakeling van gras naar gravel was daar debet aan. "Ik heb er lang over nagedacht. Misschien was het slimmer geweest niet direct naar Ulm af te reizen. Wimbledon was fysiek maar vooral mentaal zwaar voor me. Die verloren partij tegen Clément heb ik dagenlang meegesleept in het hoofd. Nog niet eerder werkte een nederlaag zo lang door", liet de Rotterdammer gistermiddag optekenen.

Hij had zojuist korte metten (6-1, 6-3) gemaakt met de Chileen Gonzalez, die vooral met de wind en zichzelf overhoop lag. "Het was moeilijker dan het aan de buitenkant leek", doelde hij op de momenten dat Gonzalez de partij leek te 'tanken'. "Maar prompt ging hij er weer voor staan. Het leidde tot een slordige game van mijn kant, bij 4-2 in de tweede set. Gelukkig ging ik goed met die situatie en de weersomstandigheden om."

De speler met de onorthodoxe techniek (dubbelhandige back- en forehand) heeft evenals landgenoot Kempes volgende week tijdens het Energis Open in Amsterdam een lading punten te verdedigen, gezien het feit dat hij vorig jaar verliezend finalist was. "Daarom moet ik nu een paar potjes zien te winnen, zodat ik daar vol aan de bak kan." Na Amsterdam verdedigt de Rotterdammer tijdens de eredivisie de kleuren van Halfweg. "Daarna neem ik wat rust en vertrek vervolgens naar de Verenigde Staten."

Aan zijn puike prestatie op Wimbledon heeft Sluiter namelijk een plaats in het hoofdtoernooi van de US Open overgehouden. Hij debuteert eind augustus in New York, op een ondergrond (hardcourt) die hem ligt. Want al reikte hij vorige jaar op gravel tot zijn eerste ATP-finale, het zal nooit zijn voorkeur krijgen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 11 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.