De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 11 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Duitse winkel
verkoopt afval

Van onze correspondent

   
 

HAMBURG - In het Duitse Hamburg wordt vandaag een warenhuis geopend dat uitsluitend afval verkoopt. Het gaat daarbij om artikelen die de stadsreiniging van de havenstad bij het dagelijkse vuil langs de kant van de weg aantrof, maar die in een te goede staat verkeren om nu al op een afvalberg of in een verbrandingsoven te eindigen.

Na een eventuele opknapbeurt gaan de afdankertjes in de verkoop. De klant kan kiezen uit honderden artikelen, variërend van zitmeubel tot naaimachine en van keukenkastje tot elektronische apparatuur.

Vanmiddag om twaalf uur wordt de winkel van het eerste Duitse afvalwarenhuis in het Hamburgse stadsdeel Wandsbek geopend. Dan begint het experiment dat ten doel heeft nog bruikbare spullen van de afvalberg te redden, een team van langdurig werklozen als reparateur aan een baan te helpen en veel klanten gelukkig te maken met voordelige koopjes.

Het gat in de afvalmarkt werd bij toeval ontdekt. De Hamburgse stadsreiniging zamelde al langere tijd afgedankte meubels in, met de bedoeling die beschikbaar te stellen aan sociaal zwakkeren. Het waren echter vooral handelaren, die direct aan de poort stonden om de afdankertjes later voor goed geld op een vlooienmarkt te kunnen verpatsen.

Tien werklozen krijgen dankzij het experiment een baan. Zij moeten de ingezamelde spullen op degelijkheid onderzoeken en zonodig repareren. Om het de klanten extra aantrekkelijk te maken, mag er op de prijs van de artikelen worden afgedongen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 11 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.