De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 11 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Twentse schoolstrijd
om broekverbod

Van onze correspondent

   
 

VRIEZENVEEN - Logopediste Wilma Hindriks is verwikkeld in een heftige 'schoolstrijd' met de reformatorische basisschool Johannes Bogerman in het Twentse Vriezenveen nu ze een broekverbod heeft gekregen. Aangezien de school haar heeft opgedragen uitsluitend nog in een rok les te geven en Wilma daar niet aan wil, is er een patstelling ontstaan.

De logopediste - in dienst van de gemeente - trok daarop aan de bel bij B en W. Dat heeft nu bepaald dat de Hengelose vrij is in haar kledingkeuze.

Wilma werkt al een kleine twee jaar op de Johannes Bogermanschool. Aanvankelijk paste ze zich aan het 'rokregelement' van de school aan. Echter, na een gesprek met een collega over het kledingvoorschrift kwam ze tot de conclusie dat ze anno 2001 een broek moest kunnen dragen.

Bij de schoolleiding viel haar besluit verkeerd. Ze kreeg te horen dat ze in broek voortaan niet meer welkom was. De andere twee gemeentelijke logopedistes hebben zich intussen solidair verklaard en weigeren haar werkzaamheden over te nemen.

De gemeente staat achter de logopediste. "Straks gaat een school nog bepalen welk kapsel een leerkracht moet hebben", aldus chef Roel Stoeten van Onderwijs. De gemeente weigert dan ook een nieuwe logopediste aan te stellen.

Intussen wordt naarstig gezocht naar een oplossing. Stoeten: "We zouden de spraaklessen ook ergens anders kunnen houden. Voorwaarde is dan wel dat de school de extra kosten voor haar rekening neemt."

Schooldirecteur A.R. Bronkhorst laat echter op voorhand weten weinig voor deze optie te voelen. In het uiterste geval zullen volgens hem de spraaklessen worden geschrapt. De school is namelijk niet van plan te wijken voor het gemeentebestuur: "Als school heb je immers je principes en het heeft dan weinig zin daar 100 meter verderop vanaf te wijken."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 11 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.