De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 11 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Nederlander tevreden
met televisie-aanbod

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

HILVERSUM - Een elektronische programmagids, interactieve tv en een personal videorecorder. Nederlanders interesseert het allemaal (nog) niet zoveel. Dat blijkt uit het gisteren verschenen jaarboek 2000 van de dienst Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) van de NOS.

In opdracht van de STER vroeg de dienst vijfhonderd Nederlanders naar hun mening over nieuwe tv-snufjes. Uit het onderzoek blijkt dat de ondervraagden wel positief staan tegenover bepaalde nieuwe tv-diensten, maar niet dat ze die snel willen hebben. "Blijkbaar is het huidige tv-aanbod tevredenstellend", concludeert STER-onderzoeksleider B. de Vos daarom.

Het meest positief denken de onderzochten over een personal videorecorder. Zestig procent ziet daar wel wat in. PVR is een slimme videorecorder die registeert wat de bezitter zoal leuk vindt. Op eigen initiatief gaat PVR die programma's opnemen.

De eigenaar kan uiteraard ook zelf voorkeuren opgeven. Erg bijzonder bij PVR is time-shifting: een live-uitzending kan worden stopgezet terwijl de recorder doorgaat met opnemen. De gebruiker kan na bijvoorbeeld een plaspauze meteen doorgaan op het punt waar hij was gestopt en de rechtstreekse uitzending uitkijken.

Een elektronische programmagids lijkt 59 procent van de ondervraagden wel iets. In zo'n geval kunnen kijkers niet alleen programma's per zender zien (zoals in een tv-gids), maar zoeken op programmasoort. Een kwart van de belangstellenden denkt het systeem bij invoering ook daadwerkelijk te gebruiken.

De animo voor interactieve tv is minder. Veertig procent ziet wel iets in het via de afstandsbediening opvragen van extra informatie rond een tv-programma. Positief tegenover Video on Demand (VOD) staat de helft van de ondervraagde Nederlanders. Dit is een service waarbij programma's zoals films of sportwedstrijden op elk gewenst moment via de tv kunnen worden opgevraagd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 11 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.