De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 11 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Man gepakt bij
lijk in vers graf

Van onze correspondent

   
 

ZOETERMEER - Agenten hebben tijdens een surveillance door het Burgemeester Van Tuyll-sportpark in Zoetermeer een vers gedolven graf met daar het lijk van een naar schatting twintig- tot dertigjarige man ontdekt.

Het horrorscenario speelde zich gisteren om half vier in de morgen af. Het sportpark, dat onder meer de padvinderij, een zwembad en een tennisvereniging herbergt, maakt deel uit van de nachtelijke surveillance van de politie in Zoetermeer.

Agenten zagen tijdens hun ronde door het park iets bewegen. Toen zij een onderzoek instelden, zagen ze een man die zich probeerde te verbergen in de bosjes van het park.

De verdachte werd bij het graf, dat nog niet helemaal met aarde was afgedekt, ontdekt. Direct na de lugubere vondst werd de omgeving van het sportpark door de politie met lint afgezet. Dat gebeurde, omdat de politie alle sporen wilden vinden die naar de plek leiden waar het graf is aangetroffen.

Het graf lag bij de oever van een visvijver op naar schatting 250 meter van de hoofdingang van het park. Direct na de gruwelijke ontdekking liet de politie drie partytenten aanrukken, die werden neergezet op plekken waar sporen zijn gevonden. De tenten moesten voorkomen dat sporen door de regen werden weggespoeld. Een politiehelikopter maakte in de vroege ochtend foto's en videobeelden van de omgeving.

Een legertje van technisch rechercheurs was tot gistermiddag druk bezig met het vastleggen van het drama. Pas om twee uur 's middags werd het lijk door een begrafenisondernemer uit het graf verwijderd. Een Volkswagen Golf die gistermiddag enkele keren opvallend langs de Van der Hagenstraat langsreed, werd door agenten binnenste buiten gekeerd.

De identiteit van de aangehouden man is niet bekend, omdat hij weigert een verklaring af te leggen. De arrestant wordt door justitie verdacht van moord. Door een technisch rechercheur zijn een dure Nike-sportschoen en autosleutels als bewijsmateriaal in beslag genomen.

Justitie wil niet kwijt of de spullen aan de verdachte toebehoren. Ook wil justitie niet zeggen of het moordwapen bij het graf is aangetroffen. Op het lijk is gistermiddag sectie verricht. De doodsoorzaak is echter nog onbekend.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 11 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.