De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 3 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Actie om oude blik erwtensoep Unox te houden

door David Bremmer

   
 

AMSTERDAM - Erwtensoep: het is wel het laatste waar wij Nederlanders deze zomerse dagen aan denken. Zo niet een groep Delftse studenten die een grote actie is begonnen om het oude blik Hollandse erwtensoep van Unox terug te krijgen. Dat gaat na een restyling door het leven met een nieuw, blauw etiket en kleine stukjes worst.

Volgens de studenten moet nu actie gevoerd worden, voordat het te laat is. "Als Unox denkt het nieuwe etiket ongemerkt door te kunnen voeren met het warme weer, hebben ze het mis." De studenten vinden het nieuwe blik erwtensoep een belediging voor een eeuwenoude hollandse traditie. "Het nieuwe blik toont een persoon die stokbrood bij de erwtensoep eet", aldus de verontwaardigde Jasper van Kuijk. "Erwtensoep hoort echter met roggebrood en spek te worden gegeten." Bovendien vermoeden de studenten dat Unox onder de dekmantel van het nieuwe blik minder worst in de soep stopt. "De nieuwe soep bevat namelijk slechts stukjes worst, terwijl in het oude blik drie hele worstjes zaten."

Om dit vermoeden te toetsen, roepen de studenten iedereen op oude blikken naar hen te sturen. Daarnaast hebben zij de internetsite www.erwtensoep.com geopend, waar mensen kunnen stemmen voor of tegen het nieuwe etiket.

Van Kuijk heeft nog geen contact gehad met Unilever over de ertwensoepactie. "Wij willen eerst van het Nederlandse volk weten of men het oude blik mooier vindt. Daarna gaan we met Unilever praten." Overigens vindt hij de nieuwe soep zelf best lekker. "Daar is op zich niets mis mee. Het gaat er ons om dat snelle marketing-jongens van Unox een uniek Nederlands product de nek omdraaien. En dat is een schande!" Het oude blik erwtensoep met grote stukken worst
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 3 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.