De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 2 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Twee meisjes overleden
in campingdouche

door Liesbeth Oelen

   
 

MARKELO - Op camping De Poppe aan de Holterweg in Markelo zijn afgelopen weekeinde twee meisjes van 9 en 10 jaar uit Amstelveen en Duiven om het leven gekomen door koolmonoxidevergiftiging.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 27kb)
Het douchehuisje waarin de kinderen om het leven kwamen. (Foto: Martin Hollering)
"Het is echt dieptriest wat er is gebeurd; we zijn er allemaal kapot van", zegt beheerder Aanstoot die samen met zijn broer de camping runt. Het drama voltrok zich in een schuurtje dat als douche is ingericht en achter de caravan van de ouders van een van de slachtoffertjes staat.

In de doucheruimte zat ook de geiser. Tot een uur of acht waren de meisjes nog in het zwembad. Daarna zijn ze gaan douchen. De ouders waren op dat moment 60 meter verderop aan het barbecuen bij hun vrienden. Rond een uur of tien vroegen ze zich af waar de kinderen bleven.

De vader van een van de meisjes ging zoeken en sloeg daarbij ook het doucheschuurtje niet over. De deur was van de binnenkant op slot gedraaid door de kinderen.

"Toen hij door het raampje keek, ontdekte hij zijn dochtertje en het vriendinnetje. Hij heeft meteen de ruit ingeslagen en de kinderen naar buiten gedragen. Andere campinggasten begonnen direct te reanimeren. Een ambulance heeft ze met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in Hengelo. Daar bleek dat ze waren overleden als gevolg van koolmonoxidevergiftiging", zegt politiewoordvoerder H. Holslag.

De politie vermoedt dat de meisjes vergeten zijn om het raampje open te zetten. "Door de combinatie van een ontbrekende ventilatie en de aanwezigheid van een geiser moeten de kinderen bewusteloos zijn geraakt en zijn overleden", aldus de woordvoerder.

De stemming op camping De Poppe was volgens beheerder Aanstoot gisteren zeer terneergeslagen. "De ouders van de slachtoffertjes hadden dit jaar voor het eerst een seizoenplaats. Bijna elk weekend kwamen ze naar onze camping. Iedereen is ontzettend verdrietig.

De hele nacht zijn we bezig geweest om alle gasten die erbij waren zo goed mogelijk op te vangen. We hebben midden in de nacht zelfs medewerkers van het Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld om te helpen", zegt beheerder Aanstoot.

Camping De Poppe is ongeveer 13 hectare groot en heeft zo'n 250 vaste seizoenplaatsen. "Meestal bouwen de seizoengasten zelf een schuurtje naast hun caravan waar ze de douche in maken. Nee, we controleren deze ruimtes normaal gesproken niet omdat ze eigendom van de mensen zelf zijn," aldus Aanstoot.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 2 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.