De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 27 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Merrill Lynch
fors onderuit

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - Meevallend economisch nieuws hebben gisteren goed tegenwicht kunnen vormen voor teleurstellende berichten van het Amerikaanse bedrijfsleven. De schade voor de Dow Jones-index bleef daardoor gisteren beperkt tot een verlies van nog geen 32 punten op 10472,48. De Nasdaq steeg 13,75 punten tot 2064,62.

Het meevallende economisch nieuws betrof een toename van het consumentenvertrouwen, betere huizenverkopen vorige maand en een stijging van de orders voor duurzame goederen met 2,9%.

Tegenvallende berichten kwamen daarentegen uit het bedrijfsleven: Merrill Lynch kwam met een winstwaarschuwing, Goldman Sachs stelde de winstverwachtingen voor dertig technologiefondsen in negatieve zin bij. Gevolg was een koersval bij Merrill Lynch met $7,54 tot $58,91, en flinke koersdalingen bij de technologiewaarden.

Merrill Lynch verwacht voor het lopende kwartaal een winst per aandeel van $0,52-$0,57, dat is veel minder dan de $0,82 waarop analisten hadden gerekend. Op korte termijn is er weinig reden voor vreugde: de vooruitzichten voor het derde kwartaal blijven 'zwak', zei topman David Komansky.

Gisteren en vandaag vergadert het Federal Open Market Committee (FOMC). Velen verwachten dat tot een nieuwe renteverlaging zal worden besloten. Maar zeker is dat nog lang niet: het zou niet de eerste keer zijn dat de Fed onder leiding van Alan Greenspan bewust alle voorspellers op het verkeerde been zet door pas later met een rentewijziging te komen.

Daarbij komt nog dat Greenspan sinds begin dit jaar de federal funds rate al in totaal met 250 basispunten heeft verlaagd tot de huidige 4%. Al eerder wees hij er op dat die renteverlagingen tijd nodig hebben om een duidelijk positief effect op de economische ontwikkelingen te hebben. Pas als de risico's voor de economie groter blijken te zijn dan de risico's waar de Fed nu al rekening mee heeft gehouden zou een nieuwe renteverlaging nodig zijn, zei hij.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 27 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.