De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 21 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Zabel bliksemafleider
voor Ullrich

   
 

BERLIJN - Erik Zabel is zijn gewicht in goud waard voor Telekom. Niet alleen is zijn bijdrage in de zegekorf van de ploeg doorgaans het grootst, bovendien weet het sprintkanon meestal voor tegengewicht te zorgen als ploegmaat Jan Ullrich weer eens in een minder prettig daglicht staat. Zabel was gisteren de snelste in een massasprint aan het eind van de tweede rit in de Ronde van Zwitserland. Zijn veertiende succes van dit seizoen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 22kb)
Erik Zabel (Foto: EPA)
Intussen ligt Ullrich , niet present op Helvetische bodem maar op trainingsstage in Zuid-Frankrijk, onder vuur. Onlangs haalde hij astma en een therapeutisch voorschrift als verantwoording aan voor het feit dat er tijdens de Giro in zijn hotelkamer verboden producten werden gevonden. Gisteren moest de Duitser repliek geven op de onthulling van ex-Festina-ploegleider Bruno Roussel dat hij tijdens zijn succesrijke Tour van 1997 de koninginnerit naar Courchevel voor 35.000 gulden cadeau deed aan Richard Virenque.

Als bliksemafleider functioneerde Zabel eens te meer perfect. Na een vrij matte etappe, waarin Lukas Zumsteg (Post Swiss) na een marathonvlucht pas op zes kilometer van de finish werd teruggepakt, rondde hij het voorbereidende werk van de Telekoms af. "Ik had op het einde wat mechanische problemen en ik kwam iets te vroeg aan de kop", gaf Zabel als verklaring waarom hij slechts luttele centimeters overhield om de Italiaan Bettini te kloppen.

Lance Armstrong behield de leiderstrui zonder dat zijn US Postal-maats zich hoefden uit te sloven.

Frank Vandenbroucke wordt vandaag in Milaan verwacht voor een medisch onderzoek en voor een onderhoud met de Lampre-ploegleiding. Er circuleren sinds de Bicicleta Vasca, waarin hij moest opgeven wegens tendinitis aan de achillespees, de wildste geruchten over het Belgische enfant terrible. Hij zou sindsdien aan de drugs zitten en niet meer trainen. Bovendien daagde hij vorige week niet op voor de Ronde van Luxemburg en liet hij zijn bazen lang in het ongewisse over de reden. VDB kwam met het verhaal dat hij op training was gevallen en daarbij een handwortelbeentje had gebroken. Over dat alles moet hij uitleg verschaffen. Officieel overweegt Lampré het vooralsnog niet om VDB te ontslaan. De betaling van zijn loon is alvast wel opgeschort.

Jeroen Blijlevens start zaterdag op eigen verzoek in de Route du Sud, een Franse rittenwedstrijd. Anders had hij tussen de Giro en de Tour in enkel het NK als competitie gehad. In de Lotto-ploeg vervangt hij de Belg Paul Van Hyfte.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 21 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.