[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Den Bosch wint eerste finaleduel

Van onze hockeymedewerker

DEN BOSCH - De vrouwen van hockeyclub Den Bosch hebben de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs met 2-1 gewonnen van Rotterdam. International Ageeth Boomgaardt was de held bij de landskampioen en nam beide treffers van de winnende ploeg voor haar rekening. Den Bosch is op jacht naar de vierde landstitel in successie. Rotterdam heeft komend weekend kans op revanche in de best-of-three serie. De tweede en, eventueel, derde wedstrijd worden in de havenstad gespeeld.

In de eerste helft had Rotterdam het beste van het spel, maar faalde vooral Karlijn Petri in de afronding. Den Bosch sprong beter met de kansen om en kwam tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Al een minuut later zorgde Eefje Verheijden voor de gelijkmaker. Coach Herman Kruis was niet te spreken over de eerste helft van Den Bosch. "We lieten Rotterdam veel te veel hockeyen. Vooral Boukje Vermeulen werd slecht gedekt en kon daardoor vrij doorkomen.. Rotterdam beschikt over een sterke as en als je ze door het centrum op laat komen, kom je in de problemen." Den Bosch moest het zonder de geschorste Lijsbeth van Kessel doen.

Onder het toeziend oog van vierduizend toeschouwers kwam de landskampioen na rust beter in zijn spel. Alleen de strafcorner van de thuisclub liet te wensen over. Dillianne van den Boogaard heeft sinds de Olympische Spelen al moeite met de korte hoekslag en dat was tegen Rotterdam niet anders. Uiteindelijk zorgde Boomgaardt voor de winnende treffer uit een rebound van een corner.

Coach Frank van Duivenbode van de verliezende ploeg ziet nog wel degelijk kansen voor komend weekend. "We hadden het in de eerste helft af moeten maken. Maar op basis van het vertoonde spel en vanwege het thuisvoordeel weet ik zeker dat het nog goed gaat komen."