De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Israël houdt nog
vast aan bestand

   
 

JERUZALEM - Het Israëlische veiligheidskabinet heeft gisteren besloten een staakt-het-vuren met de Palestijnen overeind te houden, ondanks Palestijnse aanslagen op joodse kolonisten. De Palestijnse leider Arafat noemde de Israëlische bekendmaking "misleidend".

In een regeringsverklaring staat dat Israëlische troepen zich niet zullen terugtrekken van bepaalde posities op de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook, hoewel dit wel is overeengekomen in het onder bemiddeling van de Amerikaanse CIA-directeur Tenet voorgestelde plan. Pas als de "terreur wordt beëindigd", zullen de Israëli's zich terugtrekken.

Voorafgaand aan het kabinetsberaad toonden de Israëlische ministers zich zeer verdeeld. Veiligheidsminister Uzi Landau betoogde dat de terughoudendheid die Israël tot nu toe aan de dag heeft gelegd ten koste gaat van zijn afschrikkingskracht en heeft geleid tot een toename van buitenlandse interventie.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, zal komende week naar het Midden-Oosten afreizen om met beide partijen aan de uitvoering van het Tenet-plan te werken.

Sinds het staakt-het-vuren vorige week van kracht werd, zijn drie Israëli's en vier Palestijnen doodgeschoten. Ook gisteren waren er doden te betreuren. Een Palestijn werd door Israëlische soldaten gedood bij een wegversperring bij Ramallah. Een Israëli op een motor werd vanuit een rijdende auto neergeschoten bij de joodse nederzetting Chomesh.

In Nabloes op de Westelijke Jordaanoever deed zich gisteren een explosie voor in een winkel waar mobiele telefoons worden verkocht. De eigenaar raakte gewond en lag onder zware bewaking in het ziekenhuis. Bij aanslagen in Israël worden vaak mobiele telefoons gebruikt om explosieven te laten afgaan. Bronnen bij de Palestijnse veiligheidsdienst zeiden dat de winkel eigendom was van een activist van de Fatah-beweging. (AP/Reuters/ANP)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.