De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Máxima met
gebroken
been weer
thuis

door Jan-Kees Emmer

   
 

STOCKHOLM - Máxima Zorreguieta, de verloofde van prins Willem-Alexander, heeft gisteren in Zweden haar been gebroken. Het ongeluk gebeurde even na het middaguur toen de onfortuinlijke Máxima tijdens een wandeling op het eilandje Askö, 80 kilometer ten zuiden van kust van Stockholm, uitgleed op een natte rots.

Bij de wandeling waren ook prins Willem-Alexander, koningin Beatrix, prins Constantijn en prinses Laurentien aanwezig. De verloofde van de prins is onmiddellijk per boot afgevoerd naar het ziekenhuis waar een breuk vlak boven haar rechterenkel werd geconstateerd.

Feest

Máxima en Willem-Alexander keerden gisteravond samen met koningin Beatrix terug naar huis. Rond half negen waren de drie weer in Nederland.

"Prins Constantijn en prinses Laurentien zijn achtergebleven om het afsluitende feest mee te maken", vertelde de woordvoerster van het Zweedse hof, Elisabeth Wahlberg.

Het koninklijke gezelschap was in Zweden om de festiviteiten rond de zilveren bruiloft van koning Gustaf en koningin Silvia bij te wonen. Het uitstapje naar Askö was onderdeel van de viering. Het eilandje dat vlak voor de kust van het stadje Trosa ligt, is eigendom van koning Gustaf. Hij kreeg het toen hij vijftig jaar werd als cadeau van de schatrijke Zweedse zakenfamilie Wallenburg. Het is een schitterend natuurgebied.

De ongeveer honderd andere gasten hebben met medeleven gereageerd op de glijpartij van Máxima. "Het feestprogramma ging daarna wel gewoon door, maar men vond het erg jammer voor haar dat ze er niet meer bij kon zijn", aldus Wahlberg.

Hoe Máxima heeft kunnen uitglijden is niet geheel duidelijk. Het is bekend dat ze een ervaren wandelaarster is. Regelmatig trekt ze er met Willem-Alexander op uit voor voettochten. Onder ander vorig jaar zomer nog in de bergen bij het Oostenrijkse Lech.

De prins en zijn verloofde gaan aanstaande vrijdag op bezoek bij de de leden van de Rijks ministerraad. Zoals het er nu naar uit ziet gaat dit bezoek gewoon door. "Mogelijk in een iets aangepaste vorm, maar dat hangt af van de ontwikkelingen de komende dagen", aldus een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.