De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 20 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Exploitant in
Egypte bestolen
van complete
kermis

door Hens Schonewille

   
 

CAIRO/APELDOORN - Exploitant Henk Miltenburg (52) uit Apeldoorn en zijn echtgenote Margaret (51) zijn in Egypte door hun plaatselijke zakenpartner bestolen van hun complete kermis.

Om hun reuzenrad, spookhuis en andere attracties met een waarde van vijf miljoen gulden terug te krijgen, moeten ze nu bij een Egyptische rechtbank bewijzen dat ze wel degelijk eigenaar van hun eigen attracties zijn. "De rechter stelt intussen steeds hogere eisen waaraan steeds moeilijker te voldoen is. We zijn ten einde raad", aldus Margaret.

Het avontuur begon enkele jaren geleden, toen Henk en Margaret besloten met hun uit achttien attracties bestaande kermis naar Israël te trekken. Daarna trokken ze naar de Palestijnse gebieden. Daar kwamen ze in moeilijkheden door de intifada.

Margaret: "We konden niet meer werken en besloten uit te wijken naar Egypte. We kwamen in contact met Mostafa Abdel R., de eigenaar van een bouwbedrijf. Hij zou als tijdelijk eigenaar van onze kermis te boek staan, omdat we anders niet in Egypte konden reizen. Contracten werden echter nooit getekend." De Apeldoorners spraken met hun nieuwe compagnon af dat ze de inkomsten van de kermis zouden delen.

De verhoudingen vertroebelden echter snel. R. nam de paspoorten van de Nederlanders in om werkvergunningen te verkrijgen, maar die vergunningen kwamen er nooit. Uiteindelijk moesten de reisdocumenten via de politie en de rechter worden teruggehaald. Geld kwam er evenmin. "De laatste betaling was in april. Sindsdien hebben we geen cent meer gezien. We vertrouwden het niet meer. Uit voorzorg namen we iedere avond alle sleutels en de bedieningspanelen van de attracties mee."

Dat kon echter niet verhinderen dat de 'compagnon' alles ingepikte. "Inmiddels zitten we hier met twaalf man personeel en moeten we toezien hoe onze eigen kermis doordraait zonder ons. Dat gaat overigens met veel kunst en vliegwerk gepaard, want ze hebben bedieningspanelen moeten namaken omdat wij de originelen nog bezitten."

Het echtpaar is nu in een slepend juridisch gevecht gewikkeld met hun opponent. Margaret: "We hebben onze spullen bij de rechter opgeëist en kregen van hem opdracht bewijzen te leveren voor onze claim. Eerst werd gezegd dat het voldoende was als we de grensdocumenten konden overleggen. Daarna werden de eisen echter steeds zwaarder. Inmiddels moeten we de originele fabrieksgaranties en nota's overleggen. Die documenten zijn vanuit Nederland onderweg. Of dat voldoende zal zijn is nog de vraag. Eind deze week stappen we opnieuw naar de rechtbank en weten we hopelijk meer. Zodra we onze kermis terug hebben, breken we op en gaan we direct terug naar huis."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 20 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.