De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 19 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Het dondert
stevig bij
Sittardia

door Paul Hoes

   
 

SITTARD - Voor het eerst in jaren is er het komend handbalseizoen geen zekerheid welke Limburgse club de boventoon zal voeren. Jarenlang heeft Primaz/Sittardia het alleenrecht gehad in het behalen van hoofdprijzen, maar met de huidige leegloop van spelers is de ploeg van aanblijvend trainer Gino Smits zeker niet bij voorbaat de Limburgse favoriet om het regerend landskampioen Aalsmeer lastig te maken.

Eigenlijk rommelt het al ruim een jaar in Sittard. Aan het eind van het teleurstellend verlopen vorig seizoen verlieten al vijf belangrijke spelers al dan niet vrijwillig het kamp van de achttienvoudig landskampioen, en dit jaar wordt dat nog eens dunnetjes overgedaan. Rutger Sanders en Martijn Kunnen kozen voor stadgenoot Hirschmann/V & L, terwijl Maik Onink terugkeerde naar zijn oude ploeg Cuypers/BFC en in zijn kielzog vaste bankzitter Barry Vereijssen en oudgedienden Lambert Schuurs en keeper Dick Mastenbroek zag meeverhuizen. Tot overmaat van ramp annuleerde BFC-talent Guy Peters alsnog de overgang en stopt Stan Backus met zijn carrière. De een zijn (financiële) dood lijkt dus de ander zijn brood. Want ondanks dat de financiële perikelen door het achterwege blijven van sponsorgelden snel leken opgelost toen Sittardia schermde met een rechtszaak, heeft de achterstand van uitbetalen onmiskenbaar zijn sporen nagelaten bij de spelers. Ondanks het feit dat het te besteden budget nagenoeg gelijk gebleven is en de toezeggingen gedaan zijn om tot een keurige financiële afwikkeling te komen, was de bom onder het vertrouwen in de leiding van de vereniging gelegd. Door de gerezen twijfel bleken de spelers sneller geneigd te vertrekken. Trainer Smits zal de selectie daarom drastisch moeten verjongen en wat versterking uit het buitenland halen. "Voor de opbouwplaatsen heb ik de zeer ervaren Duitser Jurg Bohrman en de Litouwer Edmundas Karauskas gehaald. Zij moeten met Harald Nusser en Claus Maul, van wie ik aanneem dat hij bij ons blijft gezien de pogingen die zijn vriendin onderneemt om in de buurt handbalemplooi op niveau te vinden, de kar gaan trekken en de jonge talenten op sleeptouw nemen. Met onze twee goede keepers (Bjorn Alberts kwam wel over van BFC) erbij zijn we natuurlijk niet te verwaarlozen, maar ik geef toe dat V & L meer favoriet is dan wij." Vooral het vertrek van Sanders vindt Smits een groot gemis. "We verschilden dan wel eens van mening omdat hij meer een doener is en ik een denker. Maar er was absoluut wederzijds respect en waardering voor elkaar, want de instelling die hij heeft is voorbeeldig."

De buren spinnen dus (voorlopig) garen bij de malaise van de grote buurman, die op het vinkentouw wachtend de selectie op orde hebben kunnen brengen. Of het Limburgse en het Nederlandse handbal veel wijzer worden van deze versnippering van kwaliteit valt nog maar te bezien.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 19 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.