De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 5 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  BitMagic vraagt
surseance aan

door Alfred Monterie

   
 

AMSTERDAM - BitMagic heeft in Amsterdam uitstel van betaling aangevraagd voor haar ontwikkeldochter. De Amerikaanse moedermaatschappij blijft buiten de surseance. Maar ook daar zijn de vooruitzichten erg slecht. In het internetbedrijf is ruim 10 miljoen gulden gestoken. De afgelopen maanden werd nagenoeg geen omzet meer behaald.

BitMagic-oprichter en topman Michiel Frackers hoopt nog een koper voor zijn bedrijf of de ontwikkelde technologie te vinden. Op het laatst legde BitMagic zich uitsluitend nog toe op de verkoop van software waarmee abonnees via het web regelmatig 'content' zoals beurskoersen toegestuurd kunnen krijgen. Maar door de internetcrisis lieten potentiële klanten het afweten. De webwereld wordt geplaagd door geldgebrek. Nieuwe projecten komen nauwelijks meer van de grond,

De zogenoemde 'player' software was oorspronkelijk ontwikkeld om de animaties mee binnen te halen, die BitMagic tot vorig jaar zomer dagelijks produceerde. Eind 1998 dacht BitMagic nog te kunnen uitgroeien tot een vooraanstaand entertainmentbedrijf, een soort Endemol op internet.

Roel Pieper, Eckard Wintzen (Ex'tent), een groep investeerders rond Mike Vredegoor (Amstelvision) en oprichter/topman Michiel Frackers behoorden tot de voornaamste investeerders. In september 2000 hadden Newconomy, Roel Pieper en Amstelvision nog extra geld beschikbaar gesteld in een tweede financieringsronde.

Newconomy had medio februari haar aandelen BitMagic van de hand gedaan. Maar de internet-investeringsmaatschappij komt er niet zonder kleerscheuren van af. Newconomy heeft namelijk 1,1 miljoen gulden geleend aan BitMagic.

De afgelopen acht weken hebben ongeveer zes keer zoveel bedrijven in nood bij de rechtbank aangeklopt als in dezelfde periode een jaar eerder. Meer dan de helft van de slachtoffers komt uit de interneteconomie.

BitMagic was het geesteskind van Michiel Frackers, mede-oprichter van Planet Internet en internetexpert Francisco van Jole.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 5 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.