Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 29 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ook Winter opent aanval op Adriaanse

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - Na Richard Witschge en Ferdi Vierklau heeft nu ook Aron Winter zware kritiek geuit op Ajax-trainer Co Adriaanse. "In het belang van Ajax heb ik gewacht tot na de competitie. Het belangrijkste was om ons eerst voor de voorronde van de Champions League te plaatsen, vandaar dat ik tot afgelopen zondag mijn mond heb gehouden. Maar makkelijk was dat niet. De trainer is gewoon schandalig met mij omgegaan."

Met Co Adriaanse praat de routinier al weken niet meer. "Ons laatste gesprek was de dag voor Ajax-Feyenoord, toen ik merkte dat ik niet bij de selectie zat omdat mijn kleding in de kleedkamer ontbrak. Dat was de druppel. Het was èn niet netjes èn niet eerlijk. Zo behandel je een speler met mijn staat van dienst niet. Nadat ik hem gezegd had wat ik van hem vond, hebben we niet meer met elkaar gesproken."

Aan het begin van het seizoen probeerde Aron Winter nog een relatie met zijn coach op te bouwen. "Ik was toen nog aanvoerder en heb op een gegeven moment aan willen geven, dat in de spelersgroep bepaalde dingen niet lekker vielen. Maar als je dan te horen krijgt, dat je een zeikerd bent, houdt het natuurlijk snel op."

Aron Winter vervolgt: "Ik ben somber gestemd. Zo heeft Co Adriaanse de vervelende gewoonte om spelers links te laten liggen, zodra iemand niet meer belangrijk is. Als je terugkijkt op het seizoen, dan is er voetbaltechnisch gezien ook weinig progressie geboekt. Vrijwel niemand is beter gaan voetballen, bovendien merk je dat vooral veel jonge jongens teveel onder spanning staan."

Binnenkort gaat Aron Winter met de clubleiding rond de tafel zitten om zijn toekomst te bespreken. "Ik wil helemaal niet weg bij Ajax, maar ik wil wel voetballen. Alleen leert de realiteit, dat ik niet met deze trainer kan opschieten en dat is voor mijn toekomst bij de club heel vervelend."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 29 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.