Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 29 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Schalken enige lichtpuntje in falend Nederlands kamp

Van onze speciale verslaggever

   
 

PARIJS - Ook een tennisser heeft van die dagen dat alles lukt; vraag maar aan Sjeng Schalken. De Limburger speelde in de eerste ronde op Roland Garros een bijna foutloze partij tennis, waarin hij zich zelfs twee 'dipjes', aan het eind van de tweede en derde set, kon permitteren zonder ook maar enigszins in gevaar te komen. De Amerikaan Paul Goldstein had nog nooit eerder tegen Schalken gespeeld, maar na de afdroogpartij van gisteren zal hij zijn Nederlandse beul niet snel meer vergeten: 6-1 6-3 6-2.

"Ik heb een flink niveau neergezet", aldus Schalken, die gisteren overigens de enige Nederlander was die dat van zichzelf kon zeggen. De overige vier Oranje-klanten die op de banen van Roland Garros in actie kwamen Amanda Hopmans, Miriam Oremans, John van Lottum en Raemon Sluiter gingen roemloos tenonder. Schalken maakte met zijn spel echter veel goed van de verder voor Nederland uitermate teleurstellend verlopen openingsdag. "Ik wil niet zeggen dat ik mijn tegenstander heb gedeklasseerd", sprak hij even bescheiden als leugenachtig. Want dat was nu precies wat Schalken wél met zijn tegenstander had gedaan.

De enige serieuze klacht betrof na afloop van de partij dan ook zijn voet, die hem nu al een paar maanden parten speelt. "Hij doet nog steeds pijn, maar de gravel-ondergrond is erg vergevingsgezind", aldus Schalken. "Het is een huidprobleem, er komt op een stuk huid te veel druk te staan waardoor blaren ontstaan. Het komt waarschijnlijk omdat ik mijn rechterknie ontzie en daardoor mijn linkervoet te veel belast. Hoe dan ook, ik zal ermee moeten leren leven, het is een extra plaagje erbij. Ach, ik word een jaartje ouder, er zullen nog wel meer plaagjes volgen."

De eerstvolgende 'plaag' treft Schalken in de persoon van Tim Henman, de op Roland Garros als elfde geplaatste Engelsman, die in de tweede ronde zijn tegenstander is. "Hij staat niet bekend als een goede gravelspeler, maar hij behoort natuurlijk niet voor niets tot de geplaatste spelers. Ik ben dus een gewaarschuwd man." Maar dat is Henman ook, zeker als hij gisteren naar Schalkens demonstratie tegen Goldstein heeft gekeken.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 29 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.