Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 29 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Laandzat vervangt Seedorf

Van onze Telesportredactie

   
 

ZEIST - Louis van Gaal heeft Clarence Seedorf ten faveure van Danny Landzaat laten vallen voor de selectie van het Nederlands elftal, dat zaterdag het WK-kwalificatieduel tegen Estland speelt. "Clarence heeft me de laatste interland erg teleurgesteld. Je moet het als international wel laten zien", aldus de bondscoach, die de keer daarvoor nog Feyenoorder Bosvelt als alternatief voorrang verleende.

Aanvankelijk selecteerde Louis van Gaal middenvelder Oude Kamphuis van Schalke'04, maar de Twent bleek last te hebben van een buikspier en speelde afgelopen zaterdag in de bekerfinale met een injectie. Louis van Gaal: "Dat heb ik tot mijn verbazing gelezen. Ik heb van trainer Stevens noch van speler wat vernomen."

Een telefoontje na de persconferentie, leerde de bondscoach dat Oude Kamphuis inderdaad niet inzetbaar is voor Estland. Vervolgens werd Danny Landzaat van Willem II opgeroepen, die in Tilburg een zeer sterk seizoen achter de rug had.

Van Gaal liet ook de PSV'ers Arnold Bruggink en Wilfred Bouma wegens vormverlies buiten het keurkorps. Omdat hij specifieke kwaliteiten bezit, gaat Ruud van Nistelrooy donderdag wel mee naar de Baltische republiek. Victor Sikora viel af, omdat hij zich met Vitesse tegen Sparta geforceerd heeft wat betreft zijn hamstringblessure. Jaap Stam viel al eerder af. Mark van Bommel kan ondanks een gebroken teen zaterdag spelen, maar zal volgens de bondscoach slechts weinig kunnen trainen.

De selectie komt vandaag in Hoenderloo bijeen.

De selectie:doel: Van der Sar, Westerveld; verdediging: Melchiot, Frank de Boer, Reiziger, Hofland; middenveld: Cocu, Davids, Van Bommel, Paauwe, Landzaat, Kluivert; aanval: Makaay, Zenden, Vennegoor of Hesselink, Van Nistelrooy, Van Hooijdonk, Overmars.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 29 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.