Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 29 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Venus Williams en Amélie Mauresmo in eerste ronde al onderuit
   
 

AMSTERDAM - Vooral de uitschakeling van Amélie Mauresmo deed de Eiffeltoren even op zijn vier stevige pijlers wankelen. In de Franse kranten werd Mauresmo al vele dagen tot dè favoriete voor de titel uitgeroepen en de beroemde sportkrant l'Équipe doopte Roland Garros gisteren middels een vette hoofdkop zelfs om tot 'La terre d'Amélie' (de grond van Amélie.)

Dat de trots van de Franse tennisfans enkele uren later in die grond begraven zou worden, lag ongetwijfeld niet in de bedoeling van de desbetreffende koppensneller, maar daar had Jana Kandarr geen boodschap aan. De Duitse, die met haar hobby als fotomodel minstens zoveel dollars verdient als met haar werk als tennisster, bleef Mauresmo met 7-5 7-5 overtuigend de baas.

En dus werd het erg stil in Parijs, waar de trotse bewoners nog maar net hadden leren leven met de afmelding van Mary Pierce, die haar vorig jaar veroverde titel door een blessure niet kon komen verdedigen. Gelukkig had het thuisland nog Mauresmo, die het hele jaar in een bloedvorm stak. Vijf keer al stond ze sinds februari in een finale, waarvan ze er vier won. Vorige week in Rome zette de kleine Jelena Dokic haar in de eindstrijd de voet dwars, maar voor de Fransen was het zo klaar als een klontje: Mauresmo zou op Roland Garros twee weken lang 'the woman to beat' zijn. Ze was het uiteindelijk slechts 92 minuten.

Zolang wist Venus Williams haar kruistocht niet eens te rekken. De nummer drie van de wereld hoort bij ieder tennistoernooi waar ze aan deelneemt tot de titelfavorieten. Probleem is echter dat de lange Amerikaanse zich allesbehalve regelmatig inschrijft voor een krachtmeting met haar collega's. En dat gebrek aan ritme brak haar gisteren tijdens de partij tegen Barbara Schett lelijk op. De Oostenrijkse, die deze week achter zowel leeftijd als ranking het getal 25 kan invullen, liet zich geen moment imponeren door de rijzige gestalte aan de overzijde van het net en meldde zich na twee sets (6-4 6-4) bij de deur richting tweede ronde.

Venus Williams zocht de uitgang van Roland Garros op en nam onderweg nauwelijks de tijd haar onverwachte nederlaag te analyseren. "Wat heeft het voor zin om hier uitgebreid op terug te kijken, ik kan de score toch niet meer terugdraaien", sprak ze, duidelijk meer teleurgesteld dan ze wilde toegeven. "Soms kun je van een nederlaag meer leren dan van een overwinning. Hopelijk is dat met deze partij ook het geval."

De olympisch kampioene van Sydney, vorig jaar tevens winnares van Wimbledon en de US Open, knoeide gisteren vooral met haar doorgaans dodelijke groundstrokes.

"Ze wilden maar niet binnen de lijnen vallen, dat kun je wel eens hebben. Het was een zware dag, maar dit is zeker geen terugslag. Het is gewoon een nederlaag." En weg was Venus, die overigens samen met zuster Serena nog wel actief is in het dubbelspel en Parijs dus nog niet de rug zal toekeren.

Verdere rampen bleven het vrouwenschema (voorlopig) bespaard, maar de organisatie kijkt ongetwijfeld met angst en beven naar de dag van vandaag. 's Werelds nummer één, Martina Hingis, Australian Open-winnares Jennifer Capriati en in iets mindere mate Serena Williams zijn de drie favorieten in de bovenste helft van het vrouwenschema en komen vandaag allen in actie. Wie nog van hun spel wil genieten, kan zich dus maar beter richting Parijs haasten.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 29 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.