Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 29 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  FIFA geeft Davids groen licht voor Estland

Van onze Telesportredactie

   
 

ZEIST - De FIFA heeft de KNVB gisteren toestemming verleend om Edgar Davids op te roepen voor de interland van komende zaterdag tegen Estland. De middenvelder van Juventus is door de Italiaanse bond voorlopig geschorst wegens een te hoog nandrolongehalte in zijn bloed. Ook Frank de Boer is door bondscoach Louis van Gaal uitgenodigd voor de uitwedstrijd in Tallinn.

"Davids heeft maar anderhalve week niet gespeeld. Spelers die een schorsing hebben gehad, zitten er normaal ook bij. Verder heeft hij zichzelf fit gehouden op de trainingen van Juventus. Hij zal, zijn persoonlijkheid kennende, excelleren ondanks de druk", motiveerde de bondscoach de selectie van de reserve-aanvoerder.

De bondscoach benadrukte geen enkele morele twijfel te kennen over het oproepen van de twee. "Ik ben tot de conclusie gekomen, dat de normering niet zozeer wetenschappelijk is onderbouwd. De invloed van lichamelijke inspanning en persoonlijke variaties dient beter onderzocht te worden. Ik als leek zeg, dat een percentage van 8 totaal geen rendement oplevert. Betrapte sporters in de atletiek hadden een veelvoud. Ik heb de stellige overtuiging, dat Frank de Boer en Edgar Davids niet pakken. Er is heel veel ruis, ook in de medische wereld. Wij geloven niet in doping. Maar het zou best eens kunnen zijn, dat we eigen testen moeten gaan doen".

Het argument, dat doping geen nut heeft, zegt weinig. Bovendien: atleet Troy Douglas had een waarde van 5,8 nanogram per milliliter. Het feit, dat de materie zo verschrikkelijk ingewikkeld is en de meetmethoden verfijnd, maakt nader onderzoek echter noodzakelijk.

Van Gaal had gisteren een blijde boodschap voor de bond zelf. Het onderzoek, dat de KNVB bij het rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu (RIVM) had laten uitvoeren naar de voeding en de gebruikte supplementen van het Nederlands elftal, wees uit dat er geen nandrolon in aanwezig was. De internationals moeten nu zelf maar beslissen, of ze gebruik maken van voedingssupplementen. Er komt in ieder geval geen ban op van de bond. "Ik kan me voorstellen dat spelers er nu wat huiverig voor zijn. Aan de andere kant hebben we ze ook gebruikt op EURO 2000 en ook toen is er niemand positief bevonden".

De KNVB zal het complete rapport aan alle clubs, die internationals leveren, opsturen. Vooral Juventus insinueerde, dat Davids het dopinggeval tijdens zijn verblijf bij Oranje had opgelopen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 29 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.