Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 29 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  'Wahid niet vervolgbaar'

Van onze correspondent

   
 

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 17kb)
Een aanhanger van de Indonesische president Wahid in de plaats Pasuruan in Oost-Java zwaait dreigend met zijn sikkel voor een brandende wegversperring. (Foto: AP)
JAKARTA - De Indonesische president Abdurrahman Wahid is volgens procureur-generaal Marzuki Darusman niet betrokken bij twee corruptieschandalen.

Wahid is door het parlement tot tweemaal toe berispt wegens deze affaires, waarmee enkele miljoenen guldens waren gemoeid. De kans is groot dat het parlement zich niets zal aantrekken van het besluit van Darusman om Wahid niet te vervolgen.

Hoogstwaarschijnlijk zal het Huis van Afgevaardigden (DPR) morgen vragen om een speciale zitting van de Raadgevende Volksvergadering (MPR) om een einde te maken aan het chaotische presidentschap van Wahid.

De 60-jarige, nagenoeg blinde Wahid deinsde gisteren eerder op de dag terug de burgerlijke noodtoestand af te kondigen en het parlement te ontbinden. Daags tevoren had hij gedreigd dat te zullen doen om zijn op handen zijnde afzetting door het parlement te verijdelen. In plaats daarvan droeg hij zijn minister voor Politieke en Veiligheidszaken, Susilo Bambang Yudhoyono, en de krijgsmacht gisteren op "speciale maatregelen" te nemen om "de crisis aan te pakken" en de orde en veiligheid in het land te herstellen. Wahid verzweeg met welke maatregelen die doelen moeten worden bereikt.

Aan de vooravond van de parlementaire zitting, die vermoedelijk Wahids laatste dagen als staatshoofd inluidt, hebben duizenden Wahid-supporters gisteren vernielingen aangericht in twee Oost-Javaanse steden. Vooral gebouwen en andere bezittingen van Wahids rivalen waren daarbij het doelwit. Ze staken onder andere het hoofdkwartier van Megawati's partij PDI-P in Banyuwangi in brand.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 29 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.