Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 29 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Afscheid van laatste schapen op de Veluwe

Van onze correspondent

   
 

VAASSEN - Dat de ruimingsoperatie van alle evenhoevige dieren in de driehoek Zwolle, Deventer Apeldoorn vorige week achter de rug was, kwam Jan Mars (59) uit het dorpje Wenum Wiesel (vlakbij Vaassen) nogal vreemd voor. "Kennelijk zijn ze mijn dieren vergeten want tot gistermiddag had ik mijn twee minischaapjes Goofy en Bange Zwartje nog gewoon in de wei lopen. Pas aan het eind van de dag hebben RVV'ers het duo opgehaald en naar het slachthuis gebracht", zegt Mars die de dieren al twee jaar heeft.

Aan het begin van de mkz-crisis werden alle particulieren met ongeregistreerd vee in de driehoek opgeroepen om hun dieren aan te melden. "Dat heb ik netjes gedaan. Via de gemeente kwamen we terecht bij het crisiscentrum in Stroe waar men de gegevens noteerde van onze dieren. Dat hebben we op de 23e april gedaan en daarna hebben we gewoon gewacht. Toen werd het stil, erg stil", zegt Mars.

Afgelopen vrijdag kreeg hij bezoek van een medewerker van de algemene inspectiedienst voor dieren (AID). "Waarom hebt u daar schapen lopen", zei hij. Ik antwoordde: "Omdat ze niet kunnen vliegen. Hij wilde verder weten of ze al geënt waren. Ook dat was niet het geval. Later kwam een man van de RVV een brief brengen dat de dieren binnenkort getaxeerd zouden worden. Dat is maandagmiddag gebeurd", aldus de hobbyboer die zijn dieren zeker niet moedwillig heeft achter gehouden. "Ze liepen gewoon in de wei buiten. Ja het is echt een bezienswaardigheid geweest het afgelopen weekeinde want ik denk dat ik een van laatste bewoners van de Veluwedriehoek ben die nog dieren had", zegt Mars.

De vergeten minischaapjes zijn gistermiddag opgehaald. "Nee, ik heb ze niet ter plekke laten inslapen. Mijn beide kinderen van vijf en zeven jaar waren er gelukkig niet bij. Het waren toch een beetje hun vriendjes."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 29 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.