Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
zo 27 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Brabant krijgt zijn hockey-finale

door Hans Woudstra

   
 

EINDHOVEN - Het zuiden van ons land kan zich op gaan maken voor een paar spannende potjes hockey, want naast Den Bosch heeft zich nu ook het Eindhovense Oranje Zwart voor de alles beslissende finale-wedstrijden om het landskampioenschap geplaatst. Zoals te verwachten viel na de chaotische wedstrijd van vorige week bleek Klein Zwitserland in Eindhoven gisteren niet opgewassen tegen de Brabanders (3-0). Ofschoon KZ vooral voor rust uitermate goed partij gaf was het gemis van vooral aanvaller en schutter Sander Dreesmann (schorsing) doorslaggevend.

Klein Zwitserland creëerde goede mogelijkheden, maar kon niet scoren, waardoor het afscheid van Joost Bellaart (hij start woensdag de training bij het Nederlands elftal als nieuwe bondscoach) in de halve finales een feit was. ,,Ondanks de nederlaag kan ik alleen maar trots zijn op deze jonge knapen. Ze hebben geknokt als leeuwen en KZ heeft met dit team weer toekomst'', aldus Bellaart, die eerder deze week naar Eindhoven afreisde om het akkefietje met OZ-trainer Michel van den Heuvel uit te praten. Zijn nieuwe assistent bij Oranje had in de ogen van Bellaart één van zijn spelers een kaart proberen aan te smeren. Het relletje tussen beiden is intussen de wereld uit.

Niets dan vriendelijke woorden gisteren over en weer.''Oranje Zwart heeft volkomen verdiend gewonnen'', zei Bellaart en Van den Heuvel (,,KZ heeft het ons met knap spel erg lastig gemaakt'') strooide ook met complimenten. Het sfeertje was dan ook heel anders dan een week eerder, toen knokpartijtjes en scheldkanonnades mede door een zeer zwakke arbitrage schering en inslag waren. Maar gelukkig was er nu ene Phillip Schellekens. Hij leidde het duel vanaf het begin samen met zijn collega Van Putten opmerkelijk sterk en had nauwelijks kaarten nodig om respect af te dwingen bij de spelers.

Intussen heeft Oranje Zwart er een klein probleempje bij, want aan de Tongelreep worden voor de thuiswedstrijd tegen Den Bosch 10.000 mensen verwacht. Immers, Den Bosch neemt op zaterdag 16 juni minstens 4000 supporters mee naar Eindhoven. De zondag daarvoor (10 juni) ontvangt de ploeg van Toon Siepman zelf de Eindhovense aanhang. OZ-voorzitter Veelenturf: ''We hebben alleen nog ruimte achter het ene doel en daar gaan we dan ook extra tribunes bijbouwen''.

Den Bosch (alle spelers waren gisteren als toeschouwer present) is overigens een zeer gevaarlijke tegenstander. De ploeg was in het seizoen '97-'98 landskampioen en won in dat jaar ook de Europa Cup. Het enige wat dan ook zeker is, dat is dat een Brabantse club de opvolger van Bloemendaal gaat worden en dat een Delmee in ieder geval kampioen wordt. Of senior (trainer bij Oranje Zwart) of junior (aanvoerder van Den Bosch).

Pas na veertien minuten in de wedstrijd van gisteren kreeg de thuisclub zijn eerste kansjes. De Australische driftkikker Brennan (de man voorziet zijn haardos steeds van een ander kleurtje verf) zag zijn inzet vlak langs de paal tergend langzaam tegen de plank rollen. Klein Zwitserland bleef goed partij geven, maar Taeke Taekema kon uit de twee toegekende strafcorners niet scoren.

In de zevende minuut van de tweede helft was het topscorer Troy Elder (ook een Aussie), die 2-0 maakte en toen was wel duidelijk, dat het voor KZ erg moeilijk zou worden. Het was tenslotte opnieuw Elder (vorige week maakte hij ook alle drie goals voor OZ), die met een ingestudeerde strafcorner-variant de wedstrijd halverwege de eerste helft besliste (3-0).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 27 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.