Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
zo 27 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Schot Oldcorn verrast op Wentworth

Van onze golfmedewerker

   
 

VIRGINIA WATER - Niet Montgomerie, Olazabal, Westwood of Clarke voert na 54 holes de ranglijst aan in het met ruim zeven miljoen gulden gedoteerde Volvo PGA Championship. In dit toptoernooi van de Europese Tour op de West Course van het Engelse Wentworth staat de Schot Andrew Oldcorn met nog een dag te spelen bovenaan. De kleine man uit Edinburgh, momenteel de nummer 137 van de Tour, staat na een 69 in de derde ronde op een totaal van 201 slagen, vijftien onder par.

De 41-jarige Oldcorn won voor het laatst in 1995 een wedstrijd van de Europese Tour en de laatste seizoenen vervulde hij met name bijrollen. Dit jaar was een vijftiende plaats in het Madeira Open zijn beste resultaat. In het Volvo PGA Championship eindigde de Schot nooit hoger dan als zestiende en dat was in 1993. Oldcorn heeft vijf slagen voorsprong op de Zweed Niclas Fasth, de Argentijn Angel Cabrera en Phillip Price uit Wales. José Maria Olazabal en Michael Campbell de huidige nummer een van de Europese ranking staan zes slagen achter op Oldcorn. Rolf Muntz deed het zaterdag uitstekend met een 67, maar 24 uur later voegde hij een 74 aan zijn totaal toe. Muntz is nu gedeeld dertigste, met een totaal van 212 slagen.

Robert-Jan Derksen trok in Noord-Frankrijk de goede lijn van de laatste weken door. De Nijmegenaar won veertien dagen geleden in Limburg de Muermans Vastgoed Cup, werd vorige week negende in het Oostenrijks Open en nu was er een goede vijftiende plaats in het sterk bezette St Omer Open, een wedstrijd van de Europese Challenge Tour. Na een 70 in de slotronde van de par-73 baan in het Franse St Omer eindigde Derksen op een totaal twaalf onder. In zijn laatste drie wedstrijden is de Nijmegenaar liefst 32 onder par. In het noorden van Frankrijk ging de zege naar een 'thuisspeler' de 27-jarige Sébastien Delagrange uit Boulogne. Hij had met een totaal van twintig onder par een slag voorsprong op de Welshman Jamie Donaldson.

In de finales van de hoofdklasse van de NGF-competitie gingen de titels naar de vrouwen van Oude Maas en de mannen van de Koninklijke Haagsche Op de baan van Golfclub 't Sybrook won Oude Maas, uit Rhoon, met 12-6 van titelverdediger Noordwijk. De Haagsche rekende met dezelfde cijfers af met De Pan.

Wentworth. Europees PGA Kampioenschap Stand na derde ronde: 1. Oldcorn (GBr) 201 slagen, 2. Fasth (Zwe), Price (GBr), Cabrera (Arg) 206, 5. Campbell (NZe), Olazabal (Spa), Webster (GBr) 207, 30. o.a. Muntz 212.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 27 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.