Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 28 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Financiële supermarkt in half jaar failliet

Van een onzer redacteuren

   
 

AMSTERDAM - MoneyEyes, de eerste financiële supermarkt van ons land, is een half jaar na de opening failliet. Volgens directeur Paul van der Meys heeft "een gebrek aan strategische investeerders" het bedrijf de das omgedaan.Het was een heuse primeur, maar lang heeft het niet mogen duren. De laagdrempelige 'Megastore' in Amsterdam Zuid-Oost waar klanten ook in de avonduren en het weekend terecht konden voor een hypotheek, moest vorige week haar deuren sluiten. De directie heeft zelf het faillissement aangevraagd.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Paul van der Meijs (links) en Hans Eysink Smeets
Directeur Paul van der Meijs noemt het een zure gewaarwording. "Met name omdat zes maanden te kort is geweest om de unieke methodiek die we hanteren volledig tot z'n recht te laten komen. We hadden eigenlijk alleen genoeg middelen om op starten, verdere uitbouw was afhankelijk van nieuwe investeerders. Maar helaas blijkt niemand het huidige investeringsklimaat bereid om in te stappen."

Behalve gebrek aan financiering, ontbrak het MoneyEyes ook aan klanten. Van de verwachte duizend bezoekers per maand kwam nog geen derde opdagen. In zes maanden werden er daarom slechts enkele honderden hypotheken verkocht.

MoneyEyes maakte gebruik van een ongewone combinatie van internettechnologie en persoonlijk advies. Klanten konden bij de financiële supermarkt zelfstandig of bijgestaan door een productspecialist op zoek naar de hypotheek van hun keuze. Een softwaresysteem hielp hen door het enorme aanbod van producten.

MoneyEyes werd in eerste instantie gefinancierd door de Deense Jyske Bank en de Nederlandse supermarktketen Vomar. Inmiddels hebben zich volgens Van der Meijs een aantal kandidaten gemeld voor een eventuele doorstart van het bedrijf. "Het gaat om enkele grote ketens van assurantie-adviseurs. De meesten hebben we hier in de afgelopen maanden allemaal over de vloer gehad. Ze vonden het systeem prachtig. Blijkbaar zijn ze het met ons eens dat het zonde is om het concept in één klap te laten verdwijnen. Komende week voeren we gesprekken met een aantal partijen", aldus Van der Meijs.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 28 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.