Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
ma 28 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street tobt over ontwikkeling economie
   
 

AMSTERDAM - Wall Street blijft maar met de vraag tobben hoe blij men moet zijn met de recente renteverlagingen, gegeven de zwakte van de Amerikaanse economie, aldus Michael Toorop van Prudential Bache Securities te Amsterdam. De jongste economische data van afgelopen vrijdag vertonen nog geen tekenen van herstel en zelfs Fed-voorzitter Alan Greenspan zegt met zoveel woorden dat de economie zwak blijft.

Er liggen mogelijk meer renteverlagingen in het verschiet, zolang de inflatie onder controle blijft. Dat laatste lijkt het geval te zijn. De hamvraag blijft wat het een en ander uiteindelijk betekent voor de bedrijfswinsten. Het duurt doorgaans enige maanden voordat de eerste renteverlaging effect heeft, dus is de hoop van de beleggers gevestigd op de tweede helft van dit jaar.

In de komende zomermaanden zullen beleggers vooral cijfertjes afwachten. Hoe het met de economie thans gesteld is, zal onder andere blijken uit de Chicago 'inkoopmanagersindex' over de maand mei, die komende donderdag wordt gepubliceerd. Deze index is de meest actuele indicator omdat hij betrekking heeft op de lopende maand. Andere belangrijke data deze week zijn die van de ontwikkeling van het consumentenvertrouwen en het persoonlijk inkomen.

Afgelopen weekeinde heeft zowel het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden als de Senaat de belastingplannen van president Bush goedgekeurd. De president zal deze grootste belastingverlaging in twintig jaar waarschijnlijk in de loop van volgende week bekrachtigen. Ook deze belastingverlaging van $1350 miljard, verdeeld over elf jaar, zal een enorme stimulans voor de Amerikaanse economie gaan betekenen.

Het ritme op Wall Street wordt deze week onderbroken omdat vandaag de Amerikaanse beurzen gesloten zijn in verband met Memorial Day.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 28 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.