Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 26 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Verzekerden Nuva sturen commissarissen laan uit

door BART MOS

   
 

AMSTERDAM - De ledenraad van uitvaartverzekeringsmaatschappij Nuva uit Meppel heeft afgelopen week de raad van commissarissen tot aftreden gedwongen. Volgens de leden (tevens verzekerden) zijn de commissarissen onvoldoende voor de belangen van de onderneming opgekomen, met name waar het gaat om de aanstaande fusie met branchegenoot AVVL.

Er woedt al maandenlang een heuse machtsstrijd in de top van uitvaartverzekeraar Nuva. Eerst is er algemeen directeur Luuk Hazelhoff die dwars ging liggen in het fusieproces met AVVL. Volgens hem worden de belangen van de Nuva-verzekerden achtergesteld bij het samengaan tot de op één na grootste begrafenisverzekeraar van ons land (met 750.000 klanten). Hij werd om die reden in februari van dit jaar geschorst door de raad van commissarissen (rvc).

Die schorsing viel slecht bij de ledenraad. Zij keurden het beleid van de rvc af en besloten de commissarissen op hun beurt te dumpen. In een motie van wantrouwen wordt de voltallige rvc verzocht "uiterlijk 16 juni of zoveel eerder af te treden". Ook dienen zij "met onmiddellijke ingang hun kandidatuur voor de nieuwe rvc van Yarden Holding (de nieuwe naam van Nuva en AVVL, red.) in te trekken".

De betrokken commissarissen hebben weinig behoefte om een toelichting te geven op hun omgezaagde zetels. "De hele situatie komt bepaald niet professioneel over", wil het lid Freerk van der Scheer als enige kwijt. Ook de ledenraad houdt de lippen stijf op elkaar.

AVVL-directeur en 'fusie-manager' Ton van der Wiel beaamt dat de motie van de ledenraad uitgevoerd zal worden, hoewel dat pas kan gebeuren zodra het samengaan van de twee ondernemingen op 17 juni een feit is. Zonder rvc kan de onderneming volgens hem uit juridisch oogpunt niet functioneren, aangezien de toezichthoudende Pensioen- en Verzekeringskamer daar niet mee akkoord zou gaan.

De huidige commissarissen zullen na de fusie geen rol meer spelen, voorspelt Van der Wiel. "Het is inmiddels wel duidelijk dat de Nuva-leden deze commissarissen niet willen terugzien in de nieuwe organisatie."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


za 26 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.