Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 4 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Vergoeding voor Corus ontslagen

van onze correspondent

   
 

LONDEN - De 6000 werknemers die bij de Brits/Nederlandse staalreus Corus hun baan verliezen, krijgen van de Britse regering ter compensatie van hun ontslag een financiële vergoeding van bijna 9.000 gulden per persoon.

De financiële hulp werd bekendgemaakt door de Britse minister Stephan Byers van Economische Zaken, nadat Corus de vakbonden had geïnformeerd dat plannen voor redding van enkele fabrieken niet zouden worden geaccepteerd. Het staalbedrijf vindt dat bijvoorbeeld verzelfstandiging van bedrijfsonderdelen leidt tot competitie waarop het niet zit te wachten en bovendien geen geloof in heeft.

De Britse regering stelt circa 150 miljoen gulden aan hulp beschikbaar voor de werklozen uit de staalindustrie. Bovendien zullen zij worden bijgeschoold en hulp krijgen bij het zoeken naar nieuwe banen. Minister Byers, die in het parlement zei verbitterd te zijn over de handelwijze van Corus, wil ook al reeds ontslagen staalwerkers bij Corus en andere bedrijven van de regeling gebruik laten maken. In totaal gaat het om 12.000 mensen.

De staalmarkt maakt momenteel moeilijke tijden door. De prijzen zijn aan de te lage kant. Corus maakt nog steeds één miljoen pond verlies per dag. De vakbonden reageerden gisteren woedend op de weigering van Corus niet verder te willen onderhandelen over vermindering van het aantal ontslagen. John Edmonds van de GMB-bond zei: "Corus handelt zonder rekening te houden met duizenden werknemers, hun families en gemeenschappen. Het bedrijf is verantwoordelijk voor het decimeren van de werkgelegenheid in grote delen van het land."

Corus-woordvoerder Michael Hitchcock zei dat de voorstellen van de vakbonden waren verworpen na grondige studie en evaluatie. Het gaat door met sluiting van de staalfabrieken in Llanwern, Ebbw Vale en Bryn Gwyn in het zuiden van Wales.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.