Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 4 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street kleurt rood

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

NEW YORK - Nieuwe macrocijfers en het bericht dat chipmaker Vitesse Semiconductor 12% van de werknemers op straat zet, zorgden gisteren voor lagere koersen op Wall Street. Na enkele dagen van stijgingen sloot de technologiezware Nasdaq-index 74,46 punten lager op 2146,14. Ook de Dow Jones index moest met een verlies van 80,03 op 10796,65 terrein prijsgeven.

Door de hoger dan verwachte aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen is de bezorgdheid over de economische situatie weer verder toegenomen. In de VS is het aantal aanvragen de afgelopen week gestegen met 9000 tot 412.000, een aantal dat sinds maart 1996 niet meer is geregistreerd. Er was verwacht dat het aantal met 8000 zou dalen.

Naast de werkloosheidscijfers stond gisteren ook de inkoopmanagersindex op de agenda. Uit het cijfer blijkt dat er sprake is van een krimpende economie.

Financiële waarden gaven terrein prijs. Zo verloor JP Morgan $0,57 op $49 en zag American Express het aandeel $0,78 goedkoper worden op $42,46.

Sigaretten- en koekjesproducent Philip Morris gaat zijn voedingsmiddelendochter Kraft naar de beurs brengen. Het concern zal 280 miljoen gewone aandelen uitgeven plus een greenshoe-optie van 28 miljoen aandelen. Philip Morris gaat ervan uit dat de beursgang van Kraft aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar is afgerond. De sigarettengigant won $0,59 op $51,60.

De Amerikaanse overheid heeft ASM Lithography na 7 maanden gesteggel toestemming gegeven voor de overname van Silicon Valley Group (SVG). De acquisitie werd in de VS zwaar bekritiseerd. Bepaalde aan defensie gelieerde activiteiten van SVG mogen volgens sommige politici niet in buitenlandse handen terecht komen. Die activiteiten worden mogelijk verkocht door ASML. Silicon Valley Group werd $0,59 duurder op $33,60.

General Electric verloor $0,60 op $48,50. Het Amerikaanse Department of Justice heeft in beginsel het samengaan met Honeywell International goedgekeurd. Het ministerie stelt als voorwaarde dat de helicoptermotorendivisie van Honeywell gedesinvesteerd dient te worden. Het fonds moest $0,65 inleveren op $48,40.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.