Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 4 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Festiviteiten in Den Haag wegens huwelijk prins Constantijn en Laurentien

Van onze Haagse redactie

   
 

DEN HAAG - De kerkelijke inzegening van het huwelijk tussen prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst gaat op zaterdag 19 mei in Den Haag gepaard met een groot feest voor de burgers.

De gemeente Den Haag organiseert rondom de koninklijke bruiloft tal van festiviteiten in de binnenstad. Een grote ruitershow, een koninklijke musical, straattheater, een barbecue voor duizend Hagenaars, een huwelijksbal en een taptoe door de Koninklijke Militaire Kapel moeten het publiek, waarvan wordt verwacht dat het in grote getale zal toestromen, vermaken.

De meeste koningshuisgezinden zullen echter eerst een kijkje willen nemen op het enorme videoscherm dat op de hoek van het Buitenhof met de Hofweg zal worden opgesteld. Via dit scherm kan het publiek de kerkelijke inzegening van het huwelijk in de Grote Kerk meemaken. Zowel voor als na afloop van het kerkelijk huwelijk maken de prins en zijn aanstaande een rijtoer door de stad. De verwachting is dat langs de route overal de vlaggen zullen uithangen.

Ook is rekening gehouden met iedereen die het bruidspaar geluk wil wensen. Vanaf woensdag 16 mei ligt er een felicitatieregister in het Atrium van het Haagse stadhuis aan het Spui. Tijdens kantooruren kunnen belangstellenden hierin hun boodschap aan het paar kwijt. Mensen kunnen hiervoor ook terecht op de website www.koninklijkhuis.nl.

Willem Alexander

Prins Willem-Alexander doet ter gelegenheid van het aanstaande huwelijk van zijn broer Constantijn een persiflage op Mart Smeets.

De sketch werd afgelopen dinsdagavond opgenomen bij Studio Sport in Hilversum. Tegenspeler van de prins was Jack van Gelder.

Eenmaal toch op het NOS-complex, bracht de prins samen met zijn verloofde Máxima Zorreguieta een bezoek aan de NOS-studio's in Hilversum. Het paar werd onder meer rondgeleid over de redactieruimte van het NOS-journaal.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.