Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 4 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Minerva-studenten zwaar mishandeld

door Jenny van der Zijden

   
 

LEIDEN - Twee bestuursleden van de Leidse Studenten Vereniging Minerva zijn onlangs op brute wijze afgetuigd door een groep van zo'n zestig feestvierende studenten en afgestudeerden van de Leidse Universiteit onder economen, psychologen en meesters in de rechten.

De mishandeling vond plaats op Goede Vrijdag, maar is stil gehouden omdat Minerva de zaak intern wil oplossen.

Een van slachtoffers is een 23-jarige rechtenstudent. Hij werd die avond zwaargewond met onder meer twee gebroken polsen overgebracht naar het LUMC in Leiden. "Zijn linkerpols is verbrijzeld, daar zijn pinnen in gezet", zegt zijn moeder. "Over een jaar zal blijken of hij er iets blijvends aan overhoudt."

Volgens Minerva-woordvoerster Charlotte Broekers had de groep elders een reünie en stormden de mannen, variërend in leeftijd van 18 tot 35 jaar, 's nachts onuitgenodigd met veel kabaal het Minerva-gebouw aan de Leidse Breestraat binnen.

"Eenmaal binnen leefde de groep zich uit op allerlei meubilair dat met veel herrie en grof geweld werd gemolesteerd en heen en weer werd getrokken en gesleept", vertelt Charlotte. Het feest escaleerde uiteindelijk toen de aangeschoten groep een gigantische senaatstafel het pand wilde uit slepen. Op het moment dat de bestuursleden dit wilden voorkomen, werd er zo hard geduwd en getrokken dat de 23-jarige klem raakte tussen de loodzware tafel en de deur en beide polsen brak. Terwijl het slachtoffer gilde van de pijn, fuifden de feestvierders vrolijk verder.

Het tweede slachtoffer, eveneens een 23-jarige rechtenstudent, kwam zo ernstig in de verdrukking dat in eerste instantie werd gedacht dat de man zijn kaak had gebroken. Deze bleek 'slechts' zwaar gekneusd te zijn.

Volgens Charlotte Broekers is het absoluut onacceptabel wat er is gebeurd. "Wij hebben direct een aanklacht ingediend bij onze eigen interne rechtspraak. Wij willen dat de zaak tot op de bodem wordt uitgezocht. Wat hier is gebeurd, past niet in de tijd waarin wij nu leven. Dit is verschrikkelijk."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 4 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.