Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 11 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tiger Woods door God gezonden...

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - In het knotsgekke Amerika kan alles. Dat is niets nieuws. Maar nu zijn ze overzee doorgeslagen. De adoratie voor de beste golfer van de wereld, Tiger Woods, neemt namelijk hemelse vormen aan. Recent is de website www.tigerwoodsisgod.com gelanceerd. Deze site heeft als subtitel "First Church of Tiger Woods" en de boodschap die te lezen valt is duidelijk: Tiger Woods is door God gezonden. Kan het nog gekker?

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (267x247, 11kb)
De adoratie voor de beste golfer van de wereld, Tiger Woods, neemt namelijk hemelse vormen aan.
Zeker wel. De makers van de site laten je namelijk van de ene verbazing in de andere vallen. Zo kunnen fans van de 25-jarige golfer lid worden van 'de kerk' en hun adoratie op verscheidene manieren kenbaar maken. Een speciaal gastenboek, de zogenaamde 'Testimonials', leent zich voor uitbundige boodschappen aan het adres van de golfer. Daarnaast brengt een fan een ode aan Woods in het wekelijkse gebed. De hymne van deze week zou ons moeten leren dat de man die afgelopen zondag de 65e editie van The Masters won, een heilige is die meer voor de mensen betekent dan Boeddha en Gandhi. Het is maar dat we het even weten.

Opmerkelijk zijn de Tien Geboden die over Woods zijn gemaakt. Zo mag je als lid van de club nooit de vraag stellen waarom Woods niet elke week wint en mag je zijn grote concurrenten Duval en Garcia nooit méér vereren dan Woods zelf. Lachwekkend is 'The Tiger Poll'. In deze enquête leggen leden van 'de kerk' uit waarom ze denken dat Woods naar de aarde is gezonden en door welke gebeurtenis ze hiervan overtuigd zijn geraakt.

Bedenker van de site is de Amerikaan John Ziegler. Hij wilde op een originele manier de populairste sportman van het land eren. Daar kwam bij dat de vader van Tiger, Earl Woods een uitspraak heeft gedaan die Ziegler niet helemaal geloofde. Pa Woods verklaarde dat zijn zoon door de Heer naar de aarde was gezonden. Dit wilde Ziegler zeker weten en daarom begon hij met het zoeken naar bewijzen hiervoor.

Uiteraard zijn deze bewijzen ook te lezen op de site. Sommige zijn een beetje ver gezocht. Wat te denken van het volgende: de huidige vriendin van Woods is volgens de makers Joana Jagoda. JaGODa! Een meisje die de naam van de Heer in haar achternaam heeft. Een duidelijker sein van boven kan er niet zijn menen de fans. Zo blijkt wel dat een uitspraak van een vader vergaande gevolgen kan hebben. Zeker in een land als Amerika.




 


wo 11 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.