Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 11 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Blunder komt Brouwer duur te staan

door Erik Dercksen

   
 

PALMA DE MALLORCA - Carolijn Brouwer is het zeilen in de Europe-klasse nog niet verleerd. Dat bewees ze gisteren tijdens de openingswedstrijd van de Prinses Sophia Trophee op Mallorca, door deze op magistrale wijze te winnen. Dat ze ook het blunders maken niet heeft verleerd, bleek aan het einde van de middag toen ze, omgekleed en al, er op de wal achter kwam dat er nog een tweede race aan de gang was. Een beetje te vroeg gejuicht dus voor Brouwer, voor wie de druiven na zo'n fantastische overwinning tijdens haar eerste internationale wedstrijd dit seizoen, wel erg zuur waren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (329x493, 17kb)
Carolijn Brouwer. (Foto: MATTY VAN WIJNBERGEN)
"Eigen schuld natuurlijk", zo mopperde ze op zichzelf. Zij was niet de enige die te vroeg aan de wal gestapt was. Menig zeilster was ervan uitgegaan dat na het afbreken van de tweede race, wegens gebrek aan wind, er niet meer gezeild zou worden. Het was van het comité een vreemde beslissing om alsnog een wedstrijd van start te laten gaan onder dergelijke omstandigheden. Het was echter ontzettend stom van Brouwer, dat ze zich te vroeg naar de haven liet slepen.

Desalniettemin had ze een goed gevoel over het eerste race in de Europe-klasse, nadat ze anderhalf jaar geleden een uitstapje had gemaakt naar de 470-klasse. In de 470-klasse wist ze zich alsnog na een tweede slepende selectieprocedure te kwalificeren voor Sydney. Dit nadat ze de selectie in de Europe-klasse op een haar na van Margriet Matthijsse had verloren. In Sydney konden de wellicht wat te hoog gespannen verwachtingen jammer genoeg niet waar gemaakt worden.

En nu wil Brouwer met frisse moed, voorlopig weer in de Europe-klasse, het vizier helemaal op Athene richten. Met een nieuwe boot en een nieuwe mast/zeilcombinatie verschijnt ze deze week in de Baai van Mallorca op het water. En het voelde gisteren weer ouderwets goed. Na anderhalf jaar afwezigheid in een zeer sterk bezet internationaal veld meteen weer een overwinning te boeken, geeft vertrouwen voor de toekomst.

Dat gold ook voor het veelbelovende team Sven en Kalle Coster in de 470-klasse. Ook zij wonnen wisten hun eerste race te winnen en het is een bewees dat deze twee broers op de juiste koers liggen.

Bij de zeilplanken geldt dat eveneens voor regerend jeugdwereldkampioen Joeri van Dijk. Met een overwinning en twee vierde plaatsen wist hij zich de eerste dag met de wereldtop absoluut te meten.

In de Tornado-klasse bezet het team Dercksen en Booth na drie races de vijfde plaats in het klassement.




 


wo 11 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.