Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 11 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Advocaat boos op bondscoach
   
 

GLASGOW - Dick Advocaat heeft op de website van zijn club Glasgow Rangers fel uitgehaald naar Frank Farina, de bondscoach van Australië. Volgens de trainer van de Schotse voetbalclub meet zijn collega aan de andere kant van de wereld met twee maten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x384, 27kb)
Dick Advocaat
,,Bij het oproepen van zijn internationals hanteert hij verschillende regels voor de betrokken clubs. Voor Glasgow Rangers toont hij geen enkel respect. Ik eis een verklaring van Farina'', meldt de Hagenaar nijdig.

Advocaat stond eind vorige week de Australische verdedigers Graig Moore en Tony Vidmar met grote tegenzin af voor een onbeduidende WK-kwalificatiewedstrijd van het nationale team tegen Tonga. De ploeg van Farina won met een recordscore van liefst 22-0. ,,Het was niet meer dan een trainingspartijtje'', gaf de bondscoach van Australië ruiterlijk toe.

Farina liet voor het nietszeggende duel met Tonga zijn internationals van Leeds United, Middlesbrough en Manchester United met rust. Maar Moore en Vidmar van de Rangers kwamen niet onder een vliegreis van 18.000 kilometer uit. ,,Een stompzinnige zaak, zeker gezien onze waslijst aan blessures'', stelde Advocaat, die waarschijnlijk Fernando Ricksen kwijtraakt aan Udinese.

• De rechtszaak tegen Leeds-duo Lee Bowyer en Jonathan Woodgate vindt in oktober opnieuw plaats. Maandag kwam aan de reeds lopende procedure een einde, toen rechter David Poole de jury naar huis stuurde. Hij deed dat naar aanleiding van een publicatie in de Sunday Mirror. Bowyer en Woodgate worden verdacht van mishandeling van de 19-jarige Aziaat Najeib.

• De Engelse Football League heeft een sponsorcontract van ruim 40 miljoen gulden voor drie jaar afgesloten. Nationwide Building Society blijft de drie divisies onder de Premier League trouw. Het bedrijf is bezig aan het laatste van de eerste vijf contractjaren. De drie divisies ontvangen per seizoen bijna 14 miljoen gulden, ruim 3,5 miljoen meer dan momenteel het geval is.

• Franz Beckenbauer heeft de profvoetballers in eigen land opgeroepen op te houden met het maken van 'schwalbes'. De voorzitter van Bayern München ergert zich aan het gedrag van voetballers die bij elke overtreding naar de grond gaan om de scheidsrechter te beïnvloeden. Duitse voetballers moeten eens naar hun collega's in het buitenland kijken, vindt Beckenbauer. 'Der Kaiser' heeft tevens aanmerkingen op de scheidsrechters in de Bundesliga. Hij pleit in zijn column in de krant Bild zelfs voor de introductie van buitenlandse arbiters in de Duitse competitie.

• Eric Cantona, de Franse oud-voetballer van Manchester United, wordt in Manchester gekroond tot 'Koning van Old Trafford'. Na een enquête in het clubblad bleek Cantona de meeste stemmen te hebben gekregen van de supporters. Zij vinden Cantona de beste speler die hun club ooit heeft gehad. Cantona houdt daarmee concurrenten van naam achter zich; onder anderen George Best, Bobby Charlton en Denis Law.

• Schalke '04 heeft goede zaken gedaan op de transfermarkt. De club van trainer Huub Stevens trok zowel aanvaller Victor Agali als middenvelder Kristijan Djordjevic aan. De 22-jarige Nigeriaanse international Agali tekent een contract voor twee jaar. De Joegoslavische international Djordjevic, afkomstig van VfB Stuttgart, verbindt zich voor drie jaar.




 


wo 11 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.