Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 10 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow weer boven 10.000
   
 

NEW YORK - Als er een schaap over de dam is, volgen er dan meer? In de Verenigde Staten denkt men van wel. Na de meevallende cijfers van Amazon.com (maandag), was het gisteren de beurt aan Motorola. De resultaten kwamen ditmaal nabeurs, maar dat mocht de pret niet drukken. Op voorhand werd de markt door horden beleggers bestormd.

De Dow Jones-index maakte onder dat geweld met een enorme omzet een sprong over de 10.000 punten-grens. De beursgraadmeter sloot 2,6% hoger op 10102,74 punten. Ook de Nasdaq had het op z'n heupen en sloot 6,1% hoger op 1851,98. Oké, dat is nog geen topniveau, maar earnigsweek is nog jong. Deze week volgen onder andere nog cijfers van Yahoo en General Electric.

Het optimisme van gisteren was in ieder geval aanleiding voor prachtige koppen op Amerikaanse internetsites als Bulls race on Wall Street een kreet die we een tijdje niet meer hadden gezien. Er werd duidelijk door beleggers gegokt; want de grote vraag is wanneer de Amerikaanse beurstrein echt vaart gaat maken dan is het zaak tijdig aan boord te klimmen.

Gisteren leek zo'n instapmoment. "We zien nu twee dagen van goede handel. Ik denk niet dat beleggers het geloof helemaal terug hebben maar deze opleving is geen eendagsvlieg. De markt heeft het keerpunt bereikt", meldde een beursman.

Een collega had zijn twijfels. "Voor geduldige beleggers zijn er zeker goedkope fondsen. Maar ik denk dat tech-aandelen nog wat meer tijd nodig hebben om op te veren. De huidige rallies zullen in mijn ogen dan ook niet dit niveau kunnen vasthouden."

Hoe dan ook, winstwaarschuwingen maakten even geen enkele indruk. Aetna, de grootste ziektekostenverzekeraar in de Verenigde Staten, meldde een aanzienlijk lagere winst te boeken dan analisten verwachten. Het fonds kreeg een ongenadig pak slaag (-17,6% op $29,80), maar er was nauwelijks collateral damage.

In de tech-sector bloeiden vooral chip-aandelen op. Oorzaak: de kwartaalcijfers van chip- en mobiele telefonieconcern Motorola, dat zelf 13% won op $13. Intel klom 7% op $24,77.




 


di 10 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.