Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 11 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De verloving
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Wegener verkoopt TMF aan MTV

Van onze rtv-redactie

   
 

APELDOORN - Muziekzender TMF (The Music Factory) wordt verkocht aan aartsrivaal MTV. Uitgever Wegener had het station al langer in de etalage staan, maar kon niet meteen een geschikte partij vinden voor een overname. Zowel TMF Nederland als TMF Vlaanderen wordt overgenomen door het van oorsprong Amerikaanse station. Onder de in totaal tachtig medewerkers zullen geen gedwongen ontslagen vallen als gevolg van de overname. TMF is in beide landen marktleider op gebied van muziektelevisie.

MTV wil het merk TMF handhaven. "Sterker nog, we willen er zelfs in investeren. TMF heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd. Die moet je niet overboord gooien", zegt Simon Guild van MTV Networks Europe in Londen. Zo was het afgelopen weekeinde de uitreiking van de TMF Awards een daverend succes.

The Music Factory werd zes jaar geleden opgericht door voormalig Veronica-deejay Lex Harding en Arcade. Het station richt zich op jongeren tussen 13 en 34 jaar oud en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de opleving van het Nederlandse muziekproduct. Bekende veejay's zijn onder anderen Tooske, Daphne, Sonja en Jeroen.

MTV begon in 1987 vanuit Amsterdam het Europese vasteland te bedienen. Inmiddels werkt MTV aan een vergaande regionalisering. De aankoop van TMF is onderdeel van deze aanpak.

Wegener, uitgever van onder meer regionale dagbladen, is nog op zoek naar een 'strategische partner' voor haar commerciële radiostations in Nederland: Radio 10 FM en Love Radio. Naar verwachting wordt de verkoop van TMF (inclusief de gratis internetprovider TMF WEB) de komende weken afgerond. Niet bekend is hoeveel geld met de transactie is gemoeid.




 


wo 11 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.