Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 27 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Training Oranje valt in water
   
 

Twee dagen voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd Portugal - Nederland is de koude oorlog begonnen. De tactische training van Oranje moest gisteren na een halfuur worden gestaakt, omdat het veld in het stadion van tweededivisieclub Del Mar in slechte staat verkeert. Bondscoach Louis van Gaal en de KNVB willen een klacht indienen, omdat Portugal verzuimde een goede trainingsaccommodatie te regelen voor het Nederlands elftal.

Van Gaal was woest. "De messen zijn geslepen", zei perschef De Leede. Van Gaal had de training willen gebruiken om tactische varianten te testen. In het stadion van Del Mar, op ruim een halfuur rijden van Porto, bleek dat onmogelijk. Het veld was al slecht door de hevige regenval van de laatste dagen en maandag is er ook nog een wedstrijd gespeeld.

De Leede: "We hebben een rondootje gedaan en zijn daarna maar weer vertrokken. Het veld is levensgevaarlijk voor de spelers, de bal stuiterde niet en de keepers waren van top tot teen doorweekt." De tactische (en voor pers en publiek geheime) training is nu verplaatst naar dinsdag in het stadion van FC Porto. Daar trainde maandag de ploeg van Portugal en dus kon Oranje er niet terecht.
 


di 27 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.