Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 27 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Peter Kox met Ferrari
in drie FIA GT-races

Van onze Telesportredactie

   
 

EINDHOVEN - Peter Kox neemt dit jaar met een Ferrari 550 Maranello deel aan drie races voor het FIA GT-kampioenschap. De Eindhovense coureur die voor het Britse team Prodrive zal uitkomen, neemt de evenementen in het Belgische Zolder op 20 mei, de A1-Ring in Oostenrijk op 26 augustus en de Duitse Nürburgring op 9 september voor zijn rekening. De overige races rijdt de Zwitser Alain Menu, terwijl een vaste tweede rijder nog niet bekend is.

Kox combineert deze races met zijn BMW-deelname aan het EK Toerwagens, dat op dezelfde evenementen wordt verreden. Beide kampioenschappen maken deel uit van de Eurosport Super Racing Weekends. "Ik denk dat het goed te combineren is. Fysiek verwacht ik geen problemen en ook de omschakeling moet wel te doen zijn", schat Kox in.

Naast Kox komen ook Tom Coronel, Mike Hezemans en Michael, Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen uit in het FIA GT-kampioenschap. Het seizoen start komend weekeinde op het circuit van Monza in Italië, waar ook Nederlands kampioen Duncan Huisman met een BMW zal debuteren in het EK toerwagens. Verder komen er ook de Formule Renault-rijders in actie voor hun EK.

Libertel-Vodafone die seriesponsor is van het Nederlands toerwagenkampioenschap, is ook een sponsorovereenkomst aangegaan met het Renault Dealerteam dat in hetzelfde DTCC uitkomt. Frans Verschuur, Donald Molenaar en Gaby Uljee zullen met hun Renault Clio voorlopig voor één jaar in de kleuren van de mobiele telecom-aanbieder rijden. Internationaal is Vodafone sponsor van het Benetton-Renault Formule 1-team.

Auto(sport)journaliste Anjès Verhey vierde in Scheveningen een jubileum, waarbij zij haar Formule 1-jaarboek 'Start 2001' aan autocoureur Christijan Albers overhandigde. Het was een bijzondere uitgave, want twintig jaar terug verscheen haar eerste voorbeschouwing op een Formule 1-seizoen. Hoewel het boek (ƒ29,95) al enige tijd in de handel ligt en komende zondag al de derde Grand Prix van dit jaar voor de boeg staat, wilde Anjès haar jubileum niet zonder een feestelijke bijeenkomst laten passeren.
 


di 27 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.