Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 27 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Britten zien weinig
in hun 'royals'

Van onze correspondent

   
 

LONDEN - Het Britse koninklijk huis staat in laag aanzien bij de bevolking, zo blijkt uit een geheime peiling onder de bevolking door het onderzoeksbureau MORI. Pikant detail is dat het onderzoek op verzoek van Buckingham Palace zelf is uitgevoerd.

Koningin Elizabeth zal de uitslag niet al te veel plezier hebben gedaan. De roddelkrant Daily Mail wist de hand te leggen op de resultaten en stelt dat de uitkomst 'een zware slag' betekent voor de koningin en andere oudere koninklijke familieleden.

De 'royals' menen juist een verwoede poging te hebben gedaan hun imago op te bouwen, dat de laatste jaren in het teken stond van scheidingen en schandalen. Minder dan de helft van de ondervraagden gelooft dat de koninklijke familie belangrijk is voor Groot-Brittannië, terwijl eenderde zelfs zegt dat de familie de aansluiting met de bevolking mist.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Koningin Elisabeth (Foto: AP)
Slechts 23 procent meent dat de koningin en haar familie hard werken, en maar tien procent is van mening dat de familie het geld meer dan waard is. Ondanks deze lage scores vindt 71 procent van de Britten dat de monarchie in stand moet worden gehouden. Maar 17 procent is de mening toegedaan dat het Verenigd Koninkrijk een republiek moet worden.

Er is één lichtpuntje voor Elizabeth: haar kleinzoon prins William, de oudste zoon van prins Charles en de tragisch om het leven gekomen prinses Diana, had ervoor gezorgd dat het imago na jaren van schandalen was versterkt.
 


di 27 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.