Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 27 maart 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
Vraag & Aanbod 
Veiling 
Koopjesjager 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Rotterdam en Peper
bekijken privé-uitgaven

door Eric de Brouwer

   
 

ROTTERDAM - Het gemeentebestuur van Rotterdam wil binnenkort oud-burgemeester Bram Peper uitnodigen voor een gesprek op het stadhuis dat handelt over diens uitgaven in de periode 1986 tot en met 1998.

Het college van b. en w. rondt momenteel een eigen onderzoek af naar mogelijke privé-uitgaven, die Peper tijdens zijn burgemeesterschap deed en die hij in rekening bij de gemeente zou hebben gebracht.

'Moreel beroep'

Deze lijst met uitgaven wil Rotterdam aan Peper voorleggen, voordat de bevindingen, vermoedelijk in april, aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Het uiteindelijke doel van het onderzoek is om in het kader van de motie die het raadslid Marapin (D66) vorig jaar indiende, Peper in geval van 'schuld' te vragen die te veel gedeclareerde gelden aan de gemeente Rotterdam terug te betalen.

Datzelfde 'morele beroep' deed het Rotterdam eind vorig jaar ook op de oud-wethouders Linthorst, Smit en Den Dunnen, nadat het college had vastgesteld dat dit drietal 'in een zeer beperkt aantal gevallen' op kosten van de gemeente vrienden of familieleden op buitenlandse reizen zou hebben meegenomen.

Dit drietal weigert echter deze gelden terug te betalen, omdat ze vinden dat zij niets verkeerds hebben gedaan.

Weerwoord

"We willen ook het onderzoek met betrekking tot de heer Peper nu zo snel mogelijk afronden. Om hem een kans op weerwoord te geven, wil het college hem vragen de lijst te controleren en waar mogelijk de eventuele bevindingen van het b. en w. te weerleggen", aldus een woordvoerder van de gemeente Rotterdam.

Mr. E. van Liere van het advocatenkantoor dat Peper bijstaat zei gisteren: "We zien de bevindingen van b. en w. met de allergrootste belangstelling tegemoet. Daarna zullen wij besluiten, wat we mogelijk verder gaan doen."
 


di 27 maart 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.