Voorpagina
Nieuwsarchief
Xtra
El Cheapo
NieuwsFocus
Reiswereld
Vacatures
Auto
Weer
QuickLink
Reageer!
Huizen
NetMail
ChatWeb
Interman
Autovisie
Privé
Mijn TelegraafNet
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[De Financiële Telegraaf]
[Nederland]
 

 


zaterdag
23 oktober 1999

 


[Reaal]
[KPN Zomerweken]
[BOL]
[Belastingdienst]
[Demon]
[CMG]

Tilburgse Sabine onthutst over
vrijscènes in Big Brother

Nederland was deze week geheel in de ban van de ontknoping in Big Brother. Uiteindelijk moest Sabine het veld ruimen in de bikkelharde afvalrace om de 250.000 gulden die te verdienen zijn voor de enig overgebleven bewoner van Het Huis. Sabine's tv-liefde Bart bleef huilend eenzaam achter terwijl zij zich herenigde met haar hartsvriendinnen. Sabine is nu vrij en kijkt terug op 35 dagen waarin zij niet kon ontsnappen aan het oog van de camera's, die haar volgden van woonkamer tot tuin, van douche tot bed... Nu zegt ze: "Het was me niet om het geld te doen."

Ex-viendje Sabine gelooft niet
dat tv-romance vervolg krijgt

door MARCEL FROST - HILVERSUM, zaterdag

Sabine is inmiddels door haar vriendinnen op de hoogte gebracht hoe zij te zien is geweest op tv en wat er in kranten en (roddel)bladen over haar is geschreven. "We hebben in de nacht nadat ik het huis uit moest gezellig zitten kletsen en ik heb bakken chips gegeten", lacht de Tilburgse. Dat 'half Nederland' haar een trut vindt, lijkt haar overdreven.

"Maar ik heb begrepen dat er nogal wat mensen zijn die zo over me denken. Maar liefst 85 procent stemde tegen mij, dat is even slikken, ja. Ik kan wel zeggen dat ik al die tijd mezelf ben gebleven. Het belangrijkste dat ik in het huis heb geleerd, is dat ik soms veel harder overkom dan ik zelf in de gaten heb. Dat kwart miljoen vond ik een leuke bijzaak, meer niet, het was me niet om het geld te doen. Ik wilde mezelf beter leren kennen en dat is in die 35 dagen gelukt."

"Natuurlijk was ik liever in het huis gebleven, maar zo zijn de regels. Het eerste wat ik na mijn 'vrijlating' ga doen? Nou, ik dacht zelf, toen ik nog binnen zat, aan een avondje lekker stappen. Maar nu denk ik dat ik dit weekeinde heel relaxed bij mijn ouders ga zitten."

Veronica heeft beelden van jou en Bart uitgezonden die weinig te gissen overlieten."Is dat zo?", probeert ze aanvankelijk de vermoorde onschuld te spelen. Dan, zachter: "Dat heb ik ook van mijn vriendinnen gehoord. Daar baal ik flink van! Maar je vergeet de camera na verloop van tijd, zeker in het donker. Je zit volledig afgesloten van de buitenwereld en na enkele dagen realiseer je je niet meer dat die buitenwereld de hele tijd naar jou zit te kijken."

Ouders
Wat mis je het meest in zo'n situatie? "Dat is dus het rare: je mist niets in dat huis, alle basiszaken zijn er. Als ik al iets of iemand heb gemist, zijn dat mijn ouders."

Houdt jouw relatie met Bart (foto links) stand, heb je daar afspraken over gemaakt? "Het enige dat we hebben afgesproken is dat we meteen contact met elkaar opnemen als hij eruit gaat. Ik weet niet hoe het verder moet met ons. Bart is een lieve, leuke vent, maar tussen Big Brother en het normale leven ligt een wereld van verschil. Ik weet niet of onze relatie blijft bestaan en dat heb ik Bart ook verteld."

Boze tongen beweren dat jij op relationeel vlak nogal een losbol bent. "Hoe bedoelen ze dat nou weer?" Dat je flink wat vriendjes hebt gehad. "Voor de een wel, voor de ander niet", klinkt het nuchter. "Volgens mij valt het wel mee."

Is de angel eruit? Veel mensen keken juist vanwege de ontwikkelingen tussen het kersverse liefdespaar en de rest. "Ach, bij Veronica verzinnen ze zo iets anders. Je kunt door bepaalde mensen vaak in beeld te brengen ook iets creëren."

Bang is Sabine niet voor de nasleep van haar deelname aan Big Brother. "Ik realiseer me wel dat dit nog een staartje krijgt en dat het niet altijd leuk is als mensen je op straat dingen naroepen."

Wat nu, Sabine? "Ik heb een leuke aanbieding van RTL 4 gekregen om dagelijks het Big Brother Journaal in RTL Live te presenteren. En ik heb mijn eigen werk als freelance styliste."

Als ze gevraagd wordt wie er volgens haar uiteindelijk wint, slaakt ze een diepe zucht. "Ik kan niemand kiezen. Het moet? Goed dan, Ruud of Mona."

Geruchtenmachine
Hoe gaat het verder met Big Brother? Wat gaat er met de kijkcijfers gebeuren, nu het koppel wreed uit elkaar is getrokken? Hoe lang moet de kijker wachten voor er weer mee gegluurd kan worden met nieuwe verliefden? Goed, 'herberg-vader' Ruud knuffelt dan wel de andere bewoners bijna dood, maar veel spannende beelden heeft dit nog niet opgeleverd. Volgens de welig tierende geruchtenmachine op internet is er iets serieus op aan het bloeien tussen Maurice en Karin en zou zij zelfs gesmeekt hebben om bepaalde pikante scènes niet uit te zenden. Een broodje aap-verhaal volgens Veronica. Of geldt hier toch 'waar rook is, is vuur'?

Hoe kwetsbaar het isolement de bewoners maakt, bleek uit de beelden tijdens het vertrek van Sabine. Vijf van de zeven achterblijvers hadden haar genomineerd om het huis te verlaten, maar moesten desondanks minstens één traantje wegpinken. De klap kwam hard aan en sommigen leken haast een rouwproces door te maken. Wat zijn de gevolgen als je nog langer binnen blijft, hoe zwaar krijgen de laatsten het en hoe reageert de buitenwereld op je?

De prijs voor geen privacy is een kwart miljoen gulden, maar slechts één van de negen bewoners wordt beloond voor het enorme offer dat is gebracht. De vele speculaties over de einduitslag doen vermoeden dat de olijke Brabander Ruud over blijft. Maar als Bart slim is, melkt hij zijn 'zielepoot-positie' uit en probeert weer met de rest in het gareel te komen.

Of blijft Willem? Die doet wat-ie moet doen, niet zeurt en lekker kookt. Ook Maurice is een tamelijk ongecompliceerd type, maar mist de levenservaring die Ruud en Willem hebben. Karin is een sterke outsider, want als moeder weet zij als geen ander diplomatiek te handelen. Ze moet alleen uitkijken met haar soms erg kinderachtige grapjes. Amsterdamse Mona daarentegen heeft op het verkeerde paard gewed, want zijn kon goed opschieten met de weggestemde Sabine en dreigt buiten de groep te vallen. Bianca lijkt vooralsnog de zwakste schakel in het huis. Zij liet de meeste tranen bij het vertrek van Sabine en gaf eerder aan er moeite mee te hebben om iemand het huis uit te sturen.

Wie er ook als laatste overblijft, Veronica maakt met Big Brother de ultieme televisie. Er kijken meer mensen dan naar belangrijke voetbalwedstrijden of het nieuws. De oeroude stelling 'het is slechts tv' gaat niet meer op: televisie ís werkelijkheid geworden.


[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]
Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.