De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 7 dec 2001, 17:00  
---
Nieuwsportaal
---
CrazyLife 
Showbizznieuws 
Filmpagina 
Filmladder 
Soap series 
Reageer! 
ABONNEER MIJ 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
 Speurders 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
Nice2Meet 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Abonneeservice 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslag 
[terug]
 C R A Z Y L I F E 
 
  Waren Herman en Nina nu wel of niet getrouwd?

door Mariët Oosterwijk

   
 

AMSTERDAM - Was wijlen Herman Brood eind jaren zeventig nu wel of niet korte tijd getrouwd met Nina Hagen? CrazyLife wilde nu wel eens het naadje van de kous weten en belde met manager Koos van Dijk.

"Het verhaal gaat inderdaad dat Herman en Nina getrouwd zijn geweest. En dat hebben wij altijd zo gelaten. Maar nu Herman er niet meer is, zal ik voor het eerst eens het juiste verhaal uit de doeken doen. Herman en Nina zijn nooit getrouwd geweest. Wel in de film 'Cha Cha' (1979), maar niet in het echt. Dus het misverstand is wel te begrijpen," aldus Koos van Dijk.

Romance

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x282, 16kb)
Nina en Herman (Foto: © Kippa)
"Nina belde mij voor de opnamen van de film vanuit Berlijn. Ze had ruzie met haar band. Ik ben toen naar Berlijn gegaan en heb haar geholpen. Later belde ze op; ze wilde naar Amsterdam komen. Dat heeft ze gedaan en ze is ingetrokken bij Herman. En je kent hem; Herman werd verliefd. Herman werd op elke vrouw verliefd, of ze nu mooi of lelijk was. Maar Nina was ook een mooie vrouw en er ontstond een romance. Toen de opnamen begonnen hebben we besloten Nina ook in de film te laten spelen," vertelt Van Dijk.

"En opeens stonden ze voor me, ze wilden trouwen. Ik schrok wel een beetje. Want Herman werd snel verliefd en dat kon drie uur, drie maanden of drie jaar duren. Maar ophouden deed het toch. Ik ben toen wel naar Zwolle gegaan om de papieren aan te vragen, maar heb het proces vertraagd. In de film zijn ze wel getrouwd. In kunstenaarsdorp Ruigoord, met Dolf Brouwers als de vader van Herman. En nog voor de opnamen waren afgelopen, was Herman al aan het flirten met een ander meisje. En hun voornemen om te gaan trouwen raakte in de vergetelheid."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 7 dec 2001, 17:00

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.