De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Guus Hiddink kan kiezen:
PSV, Zuid-Korea of Portugal

   
 

AMSTERDAM - In het trainingskamp van Zuid-Korea krijgt Guus Hiddink vandaag zeer waarschijnlijk bezoek van de voetbalanalist van de Deense televisie: Frank Arnesen. Een pikante visite omdat de Deen vanaf 1 juli weer in vaste dienst treedt van PSV, de club die Hiddink na het WK wil presenteren als opvolger van Erik Gerets. Arnesen houdt z'n lippen op elkaar, maar hoewel Hiddink PSV opnieuw wat langer in de wachtkamer laat zitten, is z'n komst het best bewaarde publieke geheim.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 22kb)
Guus Hiddink gaat uit zijn dak. (Foto: EPA)
Inmiddels kan Hiddink na iedere overwinning op het WK een extra nul invullen op de blanco cheque, die hem zal worden aangeboden door Chung Mong Joon, de bondsvoorzitter van Zuid-Korea, die hem zo graag wil behouden. Hoewel Hiddink weer dagelijks op het veld wil staan bij een club, valt het niet uit te sluiten dat Zuid-Korea genoegen neemt als Hiddink officieel een adviseursrol speelt op de achtergrond.

Inmiddels is de naam van Hiddink ook gevallen bij de Portugese voetbalbond. Over twee jaar organiseert het land het EK, maar heeft het grote problemen bij het invullen van het bondscoachschap. De huidige bondscoach Antonio Oliveira heeft z'n langste tijd gehad omdat de belangrijke spelers niet meer met hem willen samenwerken.

Twee landgenoten zijn acceptabel: Artur Jorge en Carlos Queiroz. Eerstgenoemde wil niet en de tweede is naar Manchester United, waardoor de Portugese bond zich haast genoodzaakt ziet naar een buitenlander uit te kijken. Hiddink zou dan de voornaamste kandidaat zijn vanwege z'n prestaties met het nationale elftal van Nederland en Zuid-Korea en het genoegen dat hij schept om met een nationaal team aan een groot toernooi mee te doen. De topspelers van Portugal zijn bekenden voor Hiddink en die zullen z'n komst zeker toejuichen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.