De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Van den Herik en Feyenoord
na vier jaar voor rechter

   
 

door Eric de Brouwer en Jolande Westdorp ROTTERDAM - Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik (58) hangt een zware gevangenisstraf boven het hoofd. Volgens justitie hebben Van den Herik en de Rotterdamse voetbalclub in het verleden bij de aankoop van buitenlandse spelers valsheid in geschrifte gepleegd en voor 1,1 miljoen euro gefraudeerd met belastingen.

Bijna vier jaar na de spraakmakende invallen en huiszoekingen door de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD) in De Kuip, maakte het openbaar ministerie gisteren bekend dat Van den Herik en de club rond november voor de rechter moeten komen.

De Feyenoord-baas riskeert volgens een justitiewoordvoerster een maximumstraf van zes jaar cel en een boete van 45.000 euro. Indien schuldig bevonden, kan de topclub voor maximaal 450.000 euro worden aangeslagen.

Jorien van den Herik, momenteel op vakantie, was gisteren onbereikbaar voor commentaar. Ook zijn advocaten en die van Feyenoord wilden niet vooruitlopen op de rechtszaak. Manager Jan D. Swart was gisteren compleet uit het veld geslagen. "Vanwege de duur van het vooronderzoek en alle ontwikkelingen daarin, hadden we dit echt niet meer verwacht."

Het gerechtelijk vooronderzoek werd geopend nadat de FIOD in oktober 1998 met het nodige machtsvertoon de burelen van Feyenoord op zijn kop zette en de boekhouding van 1992 tot 1996 meenam.

De voetbalclub kwam bij de fiscus in het vizier omdat bij de aankoop van voetballers van buitenlandse clubs geen belasting zou zijn afgedragen over het tekengeld. Dit deel van de transfersom wordt door de verkopende club afgestaan aan de speler.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.