De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 19 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow eindigt hoger
   
 

NEW YORK - De Amerikaanse effectenbeurzen hebben zich gisteren halverwege de handel goed weten te herstellen van de koersdruk door winstnemingen. De Dow Jones Industrials Index, die maandag ruim 213 punten hoger was gesloten, moest aanvankelijk 50 punten terug door winstnemingen. De 'moeder aller beursindices' sloot desondanks met een winst van ruim 18 punten op 9706,12. De Nasdaq moest 10,47 punten terug naar 1542,82.

De winstnemingen werden mede in de hand gewerkt door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten na de zoveelste terreuraanslag in Israël. Toen dat aanbod opdroogde kon weer de weg omhoog worden ingeslagen.

Positief voor de beurs waren de cijfers over de ontwikkeling van de consumentenprijzen en de in aanbouw zijnde huizen in de VS. De consumentenprijzen bleven stabiel, wat vrees voor renteverhogingen voorlopig laat uitblijven. Het aantal in aanbouw nomen woningen bereikte in mei een record van 1,7 miljoen.

Oracle sloot in afwachting van de nabeurs te publiceren cijfers over het tweede kwartaal bij hoge omzetten $0,27 lager op $8,93. Toen beter dan verwachte winstcijfers per aandeel ($0,14 tegen $0,12 verwacht) waren gepubliceerd schoot de koers nabeurs met 15% omhoog.

IBM moest na een bijstelling van de winstverwachting door een analist van Morgan Stanley $1,20 terug naar $75,94. De analist verwachtte aanvankelijk voor het computerconcern een winst per aandeel van $3,95 (wat al minder was dan de gemiddelde verwachting van analisten van $4,06), nu rekent zij op een winst per aandeel van $3,85.

Verliezen noteerden ook chipproducent Intel en de fabrikant van netwerkapparatuur Cisco Systems op respectievelijk $22,02 (min $0,54) en $14,71 (min $0,36). Tot de weinige winnaars behoorde softwarereus Microsoft op $55,99 (plus $0,31).

Onder de financiële waarden moest Lehman Brothers ondanks meevallende cijfers over het tweede kwartaal terug. De zakenbank rapporteerde een winst per aandeel van $1,08, dat beter dan de $1,05 waarop analisten hadden gerekend.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 19 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.