De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
di 18 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Oorlog bij Nova
om reorganisatie

Van onze rtv-redactie

   
 

HILVERSUM - De vernieuwingsdrang van Rik Rensen, de nieuwe hoofdredacteur van het actualiteitenprogramma NOVA, heeft het populaire actualiteitenprogramma in grote problemen gebracht.

Rensen, ex-hoofdredacteur van RTL Nieuws, wil dermate drastische veranderingen doorvoeren dat de huidige presentatoren Rob Trip, Kees Driehuis en Margriet Vroomans hebben besloten hun medewerking aan het avondprogramma stop te zetten. Vaste invaller Willem Lust presenteerde gisteravond NOVA.

"Het imago van NOVA is geschaad door de actie van Rensen", zo liet Trip woedend weten. "Het is onbehoorlijk om de medewerkers om vijf voor twaalf te informeren. Bovendien zie ik geen rol voor me weggelegd bij het nieuwe programma. Als ik het goed begrijp wordt het een kopie van het RTL 4-programma Barend & Van Dorp. Dat heeft geen zin, het origineel is altijd beter..."

Rensen heeft voor de presentatie van NOVA, een samenwerkingsverband tussen de VARA en de NPS, een nieuw duo op het oog. Matthijs van Nieuwkerk, tot voor kort netmanager van Nederland 3 en Felix Rottenberg, NPS-presentator en voormalig PvdA-voorzitter, moeten de nieuwe gezichten worden van NOVA. De actualiteitenrubriek moet kritischer kijken naar het nieuws en de achtergronden, daarnaast moet worden gezocht naar 'eigenzinnige' invalshoeken. Ook debatten aan de studiotafel en interviews op locatie vormen onderdelen van het vernieuwde programma, dat uitgebreid zal worden tot een uur.

Argwaan

De VARA volgt de vernieuwingsdrang met argwaan. Voor zowel de lengte van het programma als de financiering en de presentatie houdt men volgens een woordvoerder van de omroep nog een slag om de arm. "Voor ons staan die nieuwe namen nog helemaal niet vast."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 18 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.